https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Osnovna šola III Murska Sobota prejemnica novih glasbil v okviru projekta 20za20

Murska Sobota, 14.02.2018 ob 12:00  
Bobnar Marko Soršak - Soki (Elvis Jackson) je tokrat z novimi glasbili v sklopu projekta "20za20" obiskal in obdaril že 71. osnovno šolo.
 
 
Tokrat se je po dolgem času ponovno ustavil v Prekmurju in nova glasbila je prejela Osnovna šola III Murska Sobota, ki je že 71. šola v zadnjih štirih letih, odkar je Soki začel s projektom.
 
 
Navdih so mu otroci
 
Projekt "20za20" ima veliko podporo s strani ljudi, študentskih klubov, podjetij in navsezadnje tudi predsednika države. Pred dvema letoma je že obdaril dve pomurski šoli, in sicer Osnovno šolo IV s prilagojenim programom ter OŠ Turnišče.
Cilj, ki si ga je postavil je, da obdari 100 šol. Navdih mu daje veselje otrok.
 
"Šele sedaj vidim, kaj sem povzročil otrokom, učiteljem in šolam. Otroci izboljšujejo ocene, učijo se delati v "teamu", boljša je interakcija z učitelji in pa tudi manj je agresije. Nastali so novi bendi, odkrili smo veliko novih talentov in na račun projekta so se odprla nova delovna mesta. Ne smem se ustaviti. V nasprotnem primeru naredim veliko škodo", nam je povedal Soki. 
 
Šola je prejela 2 sedeča bobna (cajona) in pevsko ozvočenje za šolski bend, ki si ga je zaželela učiteljica glasbe. Sokiju so tokrat pri donaciji priskočili na pomoč turistična agencija Sonček, ki je že dvem šolam omogočila ustvarjanje na nova glasbila in zasebna glasbena šola Muziklub, ki je šoli simbolično podarila elektro-akustično kitaro za začetek ansambelske igre. 
 
 
Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.