https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Kmetijskemu gospodarstvu Lendava subvencija za razvoj turističnega produkta Grajska klet Esterházy 1716

19.02.2018 ob 14:45  

Ministrstvo za gospodarstvo je objavilo rezultate razpisa za sofinanciranje razvoja in promocije integralnih produktov turističnega gospodarstva. Nekaj novih turističnih produktov se obeta tudi na področju vzhodne Slovenije in Pomurja, a večinoma za njimi stojijo podjetja, ki ne izvirajo iz naše regije. Izjema je le projekt Kmetijskega gospodarstva Lendava.

 

Za 30 projektov 4,5 milijona evrov

Ministrstvo za gospodarstvo je izbralo projekte, ki bodo po prvem pozivu prejeli subvencije za razvoj in promocijo novih turističnih produktov. V okviru razpisa je skupno na voljo osem milijonov evrov, predvideni so štirje prijavni roki, a so že na prvem dodelili več kot polovico vsega razpoložljivega denarja. Na prvem so potrdili 30 projektov, za katera bodo namenili 4.574.745 evrov.

V okviru razpisa za sofinanciranje razvoja in promocije integralnih produktov turističnega gospodarstva je gospodarsko ministrstvo posameznemu projektu dodelilo do največ 200 tisoč evrov subvencije. Upravičenec lahko s subvencijo krije do 70-odstotkov upravičenih stroškov. Med upravičene stroške štejejo stroški storitev zunanjih izvajalcev ter stroški informiranja in komuniciranja, ki se nanašajo na razvoj integralnih turističnih produktov, oblikovanje, digitalno prenovo starih ali vzpostavitev novih digitalnih komunikacijskih orodij ter oglaševanje.

Foto: grajskaklet.si

Načrti tudi za Pomurje a skopi in s pomočjo podjetij izven regije

Nekaj projektov se nanaša tudi na vzhodno Slovenijo in Pomurje.

Kmetijsko gospodarstvo Lendava d.d. bo dobilo za projekt Grajska klet Esterházy 1716 - doživetje preteklosti spodbudo v višini 80.500 evrov.

Podjetje KOMPTUR, turizem, trgovina, storitve in svetovanje d.o.o., ki ima sicer sedež v Celju, bo prejelo za projekt Umeščanje inovativnega integralnega produkta v turizmu na področje Prlekije 190.000 evrov.

M&M Turist d.o.o. iz Ljubljane pa bo za projekt Aktivno skozi utrip podeželja - Prekmurje in Dolenjska deležen sofinancerskih sredstev v višini 181.650 evrov.

Podjetje Elektrotim iz Raven na Koroškem je prijavilo projekt Fotolov v vzhodni Sloveniji s pripadajočimi promocijskimi in komunikacijskimi razvojnimi aktivnostmi in bo zanj prejelo 74 tisoč evrov. Namen je ustvariti celostno ponudbo za zahtevne goste, ki želijo fotografirati divjad v njenem naravnem okolju – od prenočišča, prehrane, prevozov do lokacij, na katerih jim je zagotovljeno, da bodo lahko fotografirali živali.

Podjetje SMTOURS družba za turizem, trgovino in storitev, d.o.o. iz Ljubljane pa bo za Integralni turistični produkt Harley-Davidson in cabrio ture po vzhodni Sloveniji prejelo 125.650 evrov spodbude. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2018 ob 18:05 Naci+ gost

      ESTERHAZY - Kje so tisti časi, ko so iz Goric proti prevzemnemu mestu v Čentibi "valili" traktorji s prikolicami, polnimi grozdja? Dejstvo je, da je na območju vinogradniškega okoliša Lendavske gorice vsako leto MANJ trt, zato tudi manj mošta. "Zanimivo" je, da tudi KG Lendava, d.d., ne obdeluje vseh svojih pobočij. Zasebni vinogradniki, ki trt še niso izpulili, v zadnjem času z lahkoto prodajo grozdje, nekoliko teže vino, saj vsi nimajo polnilnice, skupna - zadružna - polnilnca pa ostaja - želja. Ali pa tudi ne, če bo kaj "ratalo" iz zamisli šefov občine Velika Polana, ki načrtujejo večjo zadevo pri zidanici Miška Kranjca.--- Pa (Madyarova) Esterhazijeva klet? Ideja je v neki meri že realizirana, zdaj jo bodo "NADGRADILI", potem pa (če prej ne umremo) kar pot pod noge in doživljat preteklost. Cin cin!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2018 ob 0:55 skupna kasa gost

      Iz podarjenega denarja nikoli ne bo ne cvetočega turizma, ne cvetočega gospodarstva, ne uspešnega človeka. Jugoslavija je bila tipičen primer tega. Za uspeh v življenju se je treba potruditi da lahko zares izkusiš in skužiš, kaj kolko stane (čas, energija, zdravje, denar, delavci), kako kaj deluje in kako dalje, če sploh lahko. Če pa ti vedno tolko časa dajo - enkrat eni, drugič drugi, ja, zakaj pa bi potem delal trdo, če pa lahko preživiš na subvencijah... Ja, pa še zajbš tiste, ki se sami trudijo prebiti s trdim delom. Če bi svojemu otroku vsak mesec dal 500 evrov ali tisočaka, ali bo šel delat? Ja kaj pa... To je političnibullshit, volitve in klientelizem, ne pa turizem. Ti naši milijoni se v skupno kaso nikoli ne bodo vrnili.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2018 ob 12:23 Naci+ gost

      SKUPNA KASA - Z zgornjim komentarjem si (Skupna kasa) prekosil marsikaterega komentatorja, pa tako tudi mene, zato ob pohvali še všeček 3. Tudi sam menim, da je dajanje državnega denarja preko raznih razpisov - potuha, pa ne čudi, da neketeri lepo shajajo zaradi subvencij in sofinanciranja brezveznih "projektov". Bo kaj drugače po bližajočem se prihodu mesije - Šarca?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.