https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Seja odbora za lokalno samoupravo o izvajanju Zakona o podpori Pomurja hitro končana

06.05.2011 ob 10:11  

Člani odbora DZ za lokalno samoupravo so na včerajšnji seji začeli z obravnavo prvega letnega poročila o izvajanju ukrepov zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010 – 2015. Zaradi odsotnosti ministra Boštjana Žekša in vodje projektne pisarne vlade v Pomurju Andreja Horvata so po uvodni predstavitvi sejo prekinili.

V kratki seji so bili vseeno predstavljeni nekateri rezultati, ki se kažejo v naši regiji. Tako je brezposelnost marca letos zabeležila okoli tisoč brezposlnih manj kot januarja lani, je poslancem in članom odbora pojasnil pojasnil namestnik direktorja vladne službe za lokalno samoupravo in regionalno politiko Igor Strmšnik. Dodal je še, da je država z uvedbo uvedbo davčnih olajšav, spodbud za investiranje ter z javnimi investicijami v Pomurju uspela povečati zaposlovanje, kot tudi število podjetij in obseg investicij - število gospodarskih družb se je v zadnjem letu povečalo za 130, samostojnih podjetnikov pa za 179.

V dosedaj dveh objavljenih razpisih v oviru pomurskega zakona se trenutno izvaja 91 projektov, katerih skupna vrednost znaša okoli 22 milijonov evrov, v njihovem okviru pa bo ustvarjenih 387 delovnih mest. To pomeni 4,3 delovna mesta v povprečju na projekt, za eno delovno mesto pa bo država primaknila v povprečju 18.438 evrov. Ker pa ni bilo na seji ministra Boštjana Žeksa, ki je ki je po odstopu ministrice Duše Trobec Bučan prevzel vodenje resorja za lokalno samoupravo in regionalni razvoj in državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in vodje projektne pisarne vlade v Pomurju Andreja Horvata, je nekaj opozicijskih poslancev predlagalo, da se seja prekine, nadaljevala pa se bo najbrž že prihodnji teden.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.