https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murska Sobota bo gostiteljica Svetovnega prvenstva v tekmovanju s toplozračnimi baloni leta 2020

22.03.2018 ob 12:00  

V španskem mestu Palma de Mallorca, je od petka, 16. do nedelje, 18. marca 2018, potekala konferenca FAI - CIA, na kateri je bila med drugim obravnavana tudi vloga za odobritev 24. SVETOVNEGA ODPRTEGA PRVENSTVA V TEKMOVANJU S TOPLOZRAČNIMI BALONI za leto 2020. Glasovalo je 25 predstavnic držav celega sveta.


Po odlični predstavitvi slovenskega delegata Letalske zveze Slovenija Branka Ambrožiča in predsednika kluba Roto Klub Balon Matjaža Pavlinjeka, je bila Murska Sobota, izbrana za gostiteljico 24. Svetovnega prvenstva v tekmovanju s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo v Murski Soboti, in sicer od 19. do 26. septembra 2020.

Pričakujejo 105 balonov

Glavni organizator Svetovnega prvenstva bo ROTO KLUB BALON v sodelovanju z ostalimi pomurskimi balonarji, Letalsko zvezo Slovenija ter Mestno občino Murska Sobota.

Pričakuje se 105 balonov iz vsega sveta, ki jih bodo zastopali piloti najvišjega ranga in z najvišjimi doseženimi točkami na tekmovanju po predpisih FAI Competition.

Državno prvenstvo FAI Competition letos junija

Pred samim svetovnim prvenstvom leta 2020, bo v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo FAI Competition, predvideni datum tekmovanja je od 21. do 25. junija 2018, kjer se pričakuje 25 balonov.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.