https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bomo v Pomurju po spletu kmalu brskali zastonj?

27.03.2018 ob 13:00  

Evropska komisija je objavila nov razpis za pridobitev evropskih sredstev v okviru vzpostavitve novega spletnega portala WiFi4EU.

Preko projekta se lahko občine v državah članicah EU prijavijo na razpis za gradnjo WiFi dostopnih točk, ki bodo občanom na javnih mestih omogočile brezplačen dostop do brezžičnega interneta. Evropska komisija v okviru pobude spodbuja vse zainteresirane občine, naj se prijavo na razpis za denar iz proračuna EU, s pomočjo katerega bi vzpostavili dostopne točke za brezplačni internet.

120 milijonov evrov iz proračuna EU 

V okviru EU pobude WiFi4EU bo tako Evropa razdala 120 milijonov evrov proračunskega denarja. Objavljen je tudi seznam občin, ki se lahko prijavijo na razpis. V prvem sklopu razpisa bo podeljenih tisoč bonov za pridobitev denarja iz proračuna EU, en bon pa je vreden 15 tisoč evrov. Občina, ki je bon že prejela, ob naslednjem klicu ne more vložiti še ene vloge. Skupno bo do leta 2019 podeljenih osem tisoč bonov. Izbrane občine bodo imele zatem 18 mesecev časa, da na javnih mestih, kot so zdravstveni domovi, avtobusne postaje, tržnice in knjižnice, postavijo dostopne točke, preko katerih se bodo uporabniki lahko brezplačno povezali z brezžičnim internetom. Vse dostopne točke bodo poimenovane z istim imenom -  WiFi4EU.

 Foto: Evropska komisija

Med njimi so tudi naslednje pomurske občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Tišina, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Kobilje, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Šalovci, Turnišče, Velika Polana in Veržej.

Cilj - brezplačni javni brezžični internet v vsaki evropski vasi do leta 2020

Postopek prijave za finančna sredstva iz EU proračuna je sledeči: najprej se morajo upravičene občine registrirati za sodelovanje v razpisu pobude Wi-Fi4EU. To lahko storijo z uporabniškim računom EU Login na spletnem portalu, za registracijo pa imajo trenutno 50 dni časa. 15. maja 2018 se začne prvi klic razpisa, skupno jih bo pet, zadnji med njimi prihodnje leto. Občine morajo takrat preko istega uporabniškega računa oddati vlogo za pridobitev denarja. Tiste občine, ki bodo prve oddale vlogo, bodo tudi prve prejele sredstva.

Končni cilj EU projekta je po besedah predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja "brezplačni javni brezžični internet v vsaki evropski vasi do leta 2020".

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2018 ob 19:28 markišavci gost

      Uh kaj vse je že pisalo za Pomurje ,ka vse bomo imeli in od teh obljub nič .To sedaj samo spet pred volitvami .Bilo je govora ter pisanja o zelo velikem število ljudi ,da naj bi jih zaposlili ampak od tega nič ,ker noben ni tako nor da bi vlagal v Pomurju predvsem v Sloveniji ker jih davki dušijo .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.