https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Velikonočna akcija Rdečega križa »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«

Gornja Radgona, 27.03.2018 ob 6:05  

Rdeči križ Slovenije bo ob bližajočih se velikonočnih praznikih, v sodelovanju z območnimi združenji in Mercatorjem, ponovno organiziral akcijo »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«.


Ena izmed temeljnih vrednot Rdečega križa je humanost – solidarnost in pomoč ljudem v stiski, ki tvegajo revščino in socialno izključenost. Po uradnih podatkih namreč pod pragom revščine pri nas živi okoli 14 odstotkov ljudi, ki potrebujejo pomoč Rdečega križa Slovenije. Pomembna vrednota je tudi zdravje vseh državljanov, na katerega lahko vplivamo s preventivnim delovanjem, saj lahko vsak naredi nekaj dobrega zase. Rdeči križ svoje humanitarno poslanstvo širi tudi tako, da v svoje vrste vabi vse, ki bi lahko kakorkoli prispevali k uspešnosti akcije.

Akcija zbiranja prehranskih in higienskih izdelkov bo 29. marca v Gornji Radgoni

Namen akcije je zbiranje prehranskih in higienskih izdelkov za socialno ogrožene uporabnike. Izdelke bodo tako 29. marca zbirali prostovoljci območnih združenj Rdečega križa po vsej Sloveniji, na pomurskem koncu pa v Gornji Radgoni. Zbrane prehranske in higienske izdelke bodo po akciji prepeljali v zbirne centre, kjer jih bodo razdelili med uporabnike.

Zahvala donatorjem s priložnostno izdajo brošure na temo zdravja

Ob tej priložnosti so pripravili brošure izdane v založbi Rdečega križa Slovenije na temo zdrave prehrane, gibanja, zdravega delovanja srca, krvnega tlaka in bolezni, ki jih v spomladanskem času povzročajo klopi. S tem želijo pozitivno vplivati na zdravje vseh, obenem pa se zahvaliti posameznikom, prostovoljcem in donatorjem, ki so pripravljeni pomagati ter s tem polepšati velikonočne praznike ljudem v stiski.

Foto: rks.si

Več o humanitarni akciji Rdečega križa Slovenije si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2018 ob 22:14 gost

      Vse lepo in prav, glih to smo začeli pred leti narobr; noč zbirat, pred parlament, če ne gre blokirat 3 dni ceste itd. Pa bi se videlo, ali država MRDNE ALI NE? Sedaj se pa DRŽAVI JEBE, PODPIRA LOPOVE, ker je vmes politika, mi bedaki jih pa gledamo.Prosim vas povejte, A STE SLIŠALI V BIVŠI DRŽAVI ZA RDEČI KRIŽ IN KARITAS, PA VSE DRUGE DOBRODELNE ORGANIZACIJE? Ne in jih ni trebalo, ker so bile TOVARNE, bilo je DELO, Danes so pa agencije, in vsmilijon uradov po nepotrebnem, kje si PIZDUNI talajo velike plače, DA SE GA POTEM NAŽREJO in pred celo Slovenijo TO POKAŽEJO Z maltretiranjem novinarke. Taki nam danes sedijo v državnih uradih, jebemti sistem. To smo izvolili, to nam treba, narod si piše sodbo sam.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.