https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Utrinki iz tekmovanja lokalnih skupin v kreativnem pripovedovanju zgodb v sklopu projekta Read

08.11.2017 ob 9:00  

Tri skupine mladih in mladinskih delavcev so v sklopu projekta READ pripravile lokalno tekmovanje v kreativnem pripovedovanju zgodb.

Projekt READ združuje partnerje iz petih držav iz treh kontinentov, in sicer Danilo Dolci iz Italije, RIS Dvorec Rakičan iz Slovenije, AMADEUS association iz Avstrije, ITF iz Kenije in JRP iz Indije. Partnerji so se v projektu, ki ga v okviru ukrepa KA2 finančno podpira program Erasmus+, združili z namenom, da preko kreativnega pristopa k branju zmanjšajo družbeno izključenost, prav tako pa s kreativnim pripovedovanjem zgodb pripomorejo k večji bralni kulturi.

V sklopu projekta se je marca letos v Palermu odvijalo izobraževanje, katerega se je udeležila tudi skupina mladih iz Slovenije. Po izobraževanju v Palermu so se udeleženci vrnili v svoje države in začeli s formiranjem skupin in pripravo aktivnosti kreativnega pripovedovanja zgodb za tekmovanje lokalnih skupin. Slovenska skupina udeležencev se je razdelila na tri skupine, ki so pripravile vsaka svojo aktivnost kreativnega pripovedovanja zgodb.

Tekmovanje se je odvijalo 20. oktobra v Dvorcu Rakičan, kjer so se z aktivnostmi predstavile vse tri skupine. Prva skupina se je predstavila z gledališčem senc, druga skupina je pripravila foto zgodbo, tretja skupina pa se je predstavila z aktivnostjo »nariši zgodbo«. Tekmovanja se je udeležilo okoli 60 mladih in otrok. S pomočjo otrok in komisije je bila izbrana zmagovalna skupina, katera se je predstavila z gledališčem senc.

Zmagovalna skupina se bo udeležila izobraževalnega tedna in zaključnega dogodka projekta READ, ki bo potekal na Dunaju januarja 2018.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.