https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Bo Rok Bagoroš postal nosilec svetovnega rekorda v osrčju Himalaje?

06.04.2018 ob 9:00  

Rok Bagoroš, stunt voznik svetovnega slovesa iz Slovenije, natančneje iz Radencev, ki že 10 let navdušuje občinstvo s svojimi KTM Duke motorji in vragolijami, se je pred kratkim podal v osrčje Himalaje. 

Rok Bagoroš, ki s svojimi vragolijami navdušuje množico ljudi, se je pred kratkim lotil posebnega podviga. Pred 5000 glavo množico se je podal v osrčje Himalaje, da uresniči svoje sanje. Z ekipo so se podali na najvišje ležečo asfaltirano pot, ki so jo lahko dosegli v enem dnevu.

Po težkem dnevu potovanja so dosegli predel Mustang Muktinath, obkrožen z najvišjimi vrhovi sveta in se tam pripravili na najbolj zahteven šov v Rokovem življenju do sedaj.

Morda je slišati enostavno, sploh za Roka, ki v enem mesecu izvede do deset šovov, vendar je pri takšnem nastopu tveganje za poškodbo izredno veliko. Oteženo dihanje, slabost in morebitna omedlevica sredi trika na motorju lahko privede do resne poškodbe. Pri 3664 metrih nadmorske višine, je zrak izredno redek, zato je potrebna aklimatizacija, ki v idealnem primeru traja nekaj dni. Prav tako tudi motor deluje s 30 odstotkov manjšo zmogljivostjo, kar oteži izvajanje zahtevnih trikov. 

 “Postati lastnik svetovnega rekorda je bila moja želja že odkar sem zavohal bencin. Po napornih 17 urah potovanja skozi Himalajo, smo prispeli do točke, kjer naj bi poskusil uprizoriti najvišji šov z motorjem na svetu. 20 minut, brez pavze, gas do konca in ne boste verjeli – uspelo nam je! Sedaj samo še nestrpno čakamo na potrditev komiteja Guinnessovih rekordov, kar lahko traja nekaj tednov,“ je povedal Rok, morebitni skorajšnji lastnik svetovnega rekorda.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.