https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ženski akti in fotografije Maruše Puhek zaznamovali odprtje sezone na gradu Negova

Negova, 14.04.2018 ob 6:05  

Grad Negova velja za kulturni spomenik državnega pomena. Danes ima grad poslovno, izobraževalno in prireditveno funkcijo. Od 5. aprila 2018 je ponovno odprt za obiskovalce. V petek, 13. aprila, sta v prostorih negovskega gradu potekali kar dve otvoritveni razstavi. Hkrati so v okviru Dneva odprtih vrat med 10. in 19. uro potekali brezplačni ogledi gradu.


Ob 17. uri je potekala otvoritev likovne in fotografske razstave na temo ženskega akta. Dela so produkt udeležencev enodnevne mentorske vodene kolonije, ki je potekala na negovskem gradu.

Na koloniji so sodelovali Danila Krpič, Mateja Jakopič, Milan Ketiš, Jasmine de Veras iz Španije in Alexander Gorbenko iz Rusije. Njihova mentorica na delavnicah je bila magistra, akademska kiparka in slikarka Saša Bezjak. Slednja, se žal zaradi izrednih razlogov, ni mogla udeležiti odprtja razstave.  

Ob 18. uri se je s 1. pregledno fotografsko razstavo predstavila Maruša Puhek. Njeno razstavo si lahko ogledate do 13. maja 2018. Za glasbeni program je poskrbela skupna Pocket Edition.

Maruša Puhek je študentka magistrskega študija oblikovanja v avstrijskem Gradcu. S fotografijo se ukvarja 10 let. V svoji fotografski karieri je prejela veliko nagrad. Izstopajo predvsem zlata medalja prejeta s strani Fotografske zveze Slovenije (2009), promocija Slovenije na Festivalu kulture v Nemčiji (2012), UNESCOV natečaj (2014) in srebrna medalja na slovenski pregledni razstavi (2016), ki jo podeljuje Fotografska zveza Slovenije. Lani je prejela prvo nagrado za oblikovanje plakata (Avstrija). Sodelovala pa je tudi na filmskem festivalu Student Cuts, kjer je prejela nagrado za najboljši film po mnenju občinstva.

Grad Negova je velikokrat tudi prostor za poroke.

Več slik si lahko ogledate v galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.