https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru so se predstavili otroški in mladinski pevski zbori s prleških občin

Ljutomer, 18.04.2018 ob 6:05  

V torek, 17. aprila 2018, je v Ljutomeru potekal 71. festival otroških in mladinskih pevskih zborov. V Domu kulture Ljutomer so bili nastopi, zaradi velikega števila zborov, izvedeni v treh delih, ob 14., 16. in 18. uri, ko so se predstavili otroški in mladinski pevski zbori občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje. Organizator prireditve je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Ljutomer. Strokovno žirijo je predstavljala Danica Pirečnik. 

V prvem delu je nastopil otroški pevski zbor Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer z zborovodjo Vitom Žerdinom. Iz Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci se je predstavil otroški pevski zbor, pod vodstvom zborovodkinje Katje Vunderla. Zborovodja Zoran Repija je dirigiral Mladinskemu pevskemu zboru iz Osnovne šole Veržej. Otroški pevski zbor DO RE MI iz Osnovne šole Križevci je nastopil pod vodstvom zborovodkinje Katje Vunderla. 

V drugem delu je nastopil pevski zbor Osnovne šole s prilagojenim programom Cvetko Golar Ljutomer z zborovodjem Vitom Žerdinom. Zapel je tudi otroški pevski zbor iz Osnovne šole Mala Nedelje, pod vodstvom zborovodkinje Sandre Hanžič. Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje se je predstavila z otroškim pevskim zborom, ki mu je dirigiral Zoran Repija. Nato so sledili še nastopi mladinskih pevskih zborov z že omenjenih zgornjih šol. 

V tretjem delu je nastopil otroški pevski zbor s Podružnice Osnovne šole Ivana Cankarja s Cvena, ki ga je vodila zborovodkinja Martina Kuzma. Otroški pevski zbor z Osnove šole Stročja vas je nastopil z zborovodkinjo Katjo Vunderla. Zborovodkinja Felicita Heric Taškov je bila vodja Otroškega pevskega zbora Kresnički, ki deluje pod Kulturnim in mladinskim društvom sv. Janeza Krstnika Ljutomer.

Mladinski pevski zbor z Osnovne šole Stročja vas je nastopil z zborovodkinjo Katjo Vunderla. Mladinski pevski zbor LA-TI-DO z Osnovne šole Križevci, ki je pred kratkim dosegel srebrno nagrado na državnem tekmovanju pevskih zborov, je nastopil pod vodstvom zborovodkinje Renate Mikl. Mladinski zbor Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer je nastopil z zborovodkinjo Romano Rek. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.