https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Turistično društvo Cven prikazalo setev koruze in odprlo vrata svojega grünta

Cven, 29.04.2018 ob 8:00  

V soboto, 28. aprila, so se na svojem grüntu zbrali člani Turističnega društva Cven. Dogajalo se je marsikaj. Najprej je potekalo luščenje koruze, nato je sledil skupinski sprehod do njive. Čeprav so pri setvi koruze uporabili traktor, so ob tem sodelovale ženske v tradicionalnih kmečkih oblačilih. 

Ženske so pekle »postržjače«, kvasenice in krapce. Ob tem so ženske nosile rute in predpasnike, moški pa predpasnike in klobuk. 

TD Cven se resnično trudi z obujanjem tako naravne kot kulturne dediščine. Njihov grünt ima ribnik in kmečki kompleks z značilnim tlorisom v obliki črke L.

Imajo že zelo dolgo tradicijo, saj je od ustanovitve minilo že 18 let. Skupaj se trudijo doseči več, oživljajo stare kmečke običaje in opravila, da ne bi šli v pozabo. Eno takšnih je tudi setev, ki si jo lahko podrobneje ogledate v spodnjih fotografijah.

Večina članov TD Cven je srednje in starejše generacije, a se zavzemajo za prenos znanja na mlade. Zagotovo bi se lahko mladi od njih veliko naučili.  

Več fotografij v spodnji galeriji...



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2018 ob 14:12 politik - prepitnik gost

      Kje so pa lokalni politiki, ki ga radi pijejo? Prodane duše!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2018 ob 14:29 gost

      Pocakaj se malo, lokalne volitve so se komaj v jeseni ali kdaj??? Ni se pravi cas, da bi prisli med ljudi!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.