https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mitja Kelemen s kolesom od Pirana do Goričkega v treh dneh

Murska Sobota, 08.05.2018 ob 9:45  

Mitja Kelemen iz taborniškega društva Rod veseli veter (RVV), je za promocijo državnega mnogoboja 2018 prevozil skoraj 700 km v treh dneh, in sicer od 27. do 29. aprila 2018. 

Mitja Kelemen je za promocijo državnega mnogoboja 2018 prevozil skoraj 700 km v treh dneh. Trasa je bila speljana cik-cak po Sloveniji, saj je bil cilj, da obiščejo tabornike v vseh območjih. Spremljala ga je promocijska ekipa v avtu, ki je izvaja predstavitve mnogoboja, Mitji polnila bidone ter delala sendviče z arašidovim maslom in marmelado. Mitja je namreč rastlinojedi atlet.

Mitja je član taborniškega društva Rod veseli veter iz Murske Sobote, ki je najstarejši taborniški rod v Pomurju. Rod veseli veter je mladinska vzgojna organizacija, ki skozi zanimive in pestre aktivnosti, predvsem v naravi, prispeva k vzgoji mladega človeka. V Murski Soboti imajo vsak teden vodova srečanja različnih starostnih skupin, vsako leto pa organizirajo tudi zimovanje in taborjenje ter sodelujejo na različnih dogodkih v občini. 

Državni mnogoboj je največje tekmovanje, ki ga organizira Zveza tabornikov Slovenije (ZTS). Na njem se taborniki od 6 do 21+ let pomerijo v orientaciji, kurjenju ognjev, postavljanju šotorov in signalizaciji. Vsako leto se ga udeleži okoli 400 tabornikov z vse Slovenije.

Državni mnogoboj 2018 v sodelovanju z ZTS organizira RVV od 15. do 17. junija 2018, v Domanjševcih, na travnikih in v gozdovih poleg taborniškega doma. 16. junija bo potekalo tekmovanje, 17. junija pa bo program v Murski Soboti, kjer bodo taborniki lahko obiskali kopališče, se posladkali s prekmursko gibanico ali odkrivali geolovske zaklade. Program smo si zamislili kot rodov izlet, slogan mnogoboja pa je: “Ni važen cilj, važna je pot!”

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.