https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Jasna Klemenčič: Treba se je imeti rad in delati to, kar te veseli

Murska Sobota  

Ko se odpravite v Jasnin salon, že na stopnicah srečate vonj po sveči. Pričaka vas z nasmehom v njenem toplem salonu, kjer bi človek kar obsedel, pozabil na čas in premnoge obveznosti. Je nadvse prijazna in topla oseba, predvsem pa maserka z veliko pozitivne energije. 


Jasna Klemenčič je dolga leta delala kot vodja v prodajalni Alpina v Murski Soboti in svoj poklic je opravljala z velikim veseljem, saj rada dela z ljudmi. Ko so leta 2012 zaprli Alpino, je ostala brez službe in razmišljala je, kako naprej, kaj bi lahko oz. želela početi.

Želela je obiskati kak tečaj, da pridobi vpogled še v druga znanja. Sprva je mislila, da bi se odločila za poslikavo nohtov, a ko je po spletu iskala tovrstne tečaje, so se ji na računalniku kar naprej prikazovali zadetki o tečaju masaže. “Pa sem si mislila: ok, pa naj bo masaža. Tako sem začela počasi, korak za korakom opravljati različne tečaje, najprej NPK za maserko, potem tečaj masaže za nosečnice, za masažo s toplimi kamni, ročno limfno drenažo in seveda, na kar sem še posebej ponosna, pridobila sem Certifikat za izvajalko vračanja v ravnovesje s ponovno povezavo,“ pove sogovornica.

Vračanje v ravnovesje s ponovno povezavo (Reconnective Healing) je vrsta energijskega zdravljenja, ki ne zdravi posebej kakšne bolezni ali bolezenskega stanja, ampak človeka kot celoto, na vseh ravneh: fizično, mentalno, čustveno, duševno. Namen tega zdravljenja je, da nas kot celoto postavi v ravnovesje in ko smo v ravnovesju, pravimo, da smo zdravi. Ko se je srečala s to vrsto energijskega zdravljenja, jo je njena popolnost dobesedno „vrgla na ta zadnjo plat“.

V tem, da je ostala brez službe v Alpini je v bistvu videla priložnost, da naredi nekaj zase in hkrati pomaga še drugim. Tako je leta 2014 odprla salon za masaže in zdravljenje s ponovno povezavo JasnaKlara v Puconcih. Na otvoritev je prišlo kar veliko ljudi, a takrat še ni imela nobene redne stranke. Pa se s tem ni obremenjevala, vse pride ob svojem času, si je rekla. Stranke so začele prihajati in sedaj ima svoj krog strank ter je zasedena za kar nekaj časa vnaprej.

„V osnovni šoli sem prebrala knjigo od Konsalika, Čudežne roke. V tej knjigi ženska zdravi z rokami. Pa sem si mislila, vau … to bi pa tudi jaz rada delala.“ Njene roke so res neverjetne, polne pozitivne energije. Masaža deluje na telo celostno. Sprošča mišice, sklepi so bolj gibljivi, videz kože se izboljša, pospešita se prekrvavitev in delovanje limfe, ki čisti strupe iz našega telesa. Med masažo se sprostimo, posledično odide tudi stres, kar ojača imunski sistem.

Jasna Klemenčič je srečna, da lahko počne to, kar je bilo že od nekdaj v njej in je pač zdaj bil čas, da pride na plano. Verjame, da ves čas dobivamo sporočila „od zgoraj“, le opaziti jih moraš. Veseli se majhnih, drobnih stvari, na primer srčka, ki se ji nariše v jutranji kavi, ki jo spije sama s seboj. Razveseli se sončnih, lepih dni v naravi, ki jo naravnost občuduje. Pred kratkim je na svojem Facebook profilu zapisala: „Male sreče, ki tvorijo velikansko srečo. Srčna jutranja kava, na soncu vzhajan kruh z drožmi, odlično kosilo zunaj na zraku. Če to ni sreča, potem ne vem, kaj je. Vmes sem preštihala del vrta, kar v japonkah, čeprav mi je bilo to močno odsvetovano, zdaj pa se odpravljam v službo, ki jo obožujem. Totalno srečna in hvaležna za tako čudovit dan.“

Na vprašanje od kje tolikšna mera sreče, pozitivizma, dobre volje, odgovori: “To ni prišlo kar čez noč, bilo je potrebno veliko dela na sebi, preobrat v miselnosti in pa zavedanje, da imamo to moč, svobodno voljo, da sami izbiramo. Prebrala sem veliko knjig o osebnostni rasti, motivaciji. Tudi jaz sem včasih utrujena, a takrat se ne smilim sama sebi in rečem joj uboga jaz. Na stvar gledam s pozitivne strani z mislijo: kaj pa to, da se danes nekaj ljudi zaradi mene počuti boljše.“ Ja, to je resnično pozitiven pogled na življenje, ki marsikomu manjka.

Nabira tudi različne zdravilne rastline, koprivo, regrat, šipek, kamilice, njivsko preslico, sivko, ognjič in šentjanževko, ki jo namoči v olivno olje ter to potem uporablja pri bolečinah v mišicah in sklepih ter ob opeklinah. Ognjič uporablja za čaj in za mazilo zase ter za družinske člane. Že nekaj let doma ne jedo pšenice v kakršnikoli obliki, sama pripravlja domač kruh iz polnovrednih mok z drožmi ter skrbi, da je njena kuhinja dobro založena z domačimi začimbami.

“Potrebno je delati na sebi, skrbeti za svoje telo, saj imamo samo eno. Tudi doma, po masaži ali kakršnih koli terapijah moramo skrbeti zase s pravilno prehrano, pitjem zadostnih količin vode ali čaja, dihanjem, gibanjem, z nasmehi, objemi in pa seveda v dobri družbi,“ je za zaključek povedala sogovornica.

Foto: osebni arhiv Jasne Klemenčič

    Fotogalerija