https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Kdo ne želi ŽNK TELEMACH GMT Beltinci na vrhu slovenskega ženskega nogometa?

Murska Sobota, 23.5.2018  

Lani Bakovci, letos Ljubljana, skupni imenovalec pa so sporne sodniške odločitve. Ali nekdo res ne želi, da se mlada, srčna ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev povzpne na vrh slovenskega ženskega nogometa? Varovankam Nuše Ladinek je vse do zaključne četrtine kazalo odlično, a nato je sledila ponovitev lanskega scenarija. Odločitve delivcev ˝pravice˝ so tehtnico nagnile v korist Olimpije in končale sanje mladih Pomurk.


ŽNK OLIMPIJA – ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 3:1 (0:1)
Strelke: Rogan (75/11m, 79/11m), Tibaut (78); Zajmi (30)

 

TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Šiftar (78 Šoronda), Rozmarič, T. Nemec, Česnik, Makovec (87 Sok), Kolbl, Žolek, Korošec, Zajmi. 

Trenerka: Nuša Ladinek.

Derbi pričakovano ni ponudil veliko pravih priložnosti, prve pa so zapretile Ljubljančanke. Adrijana Mori je v 13. minuti sprožila z 20 metrov, vendar merila preko gola, že minuto kasneje pa se je z Zalo Meršnik soočila Lara Ivanuša, a je dvoboj z oči v oči dobila naša vratarka. Pomurke so odgovorile v 16. minuti, ko je po sredini igrišča prodrla Sara Makovec, žoga je končala pri Luani Zajmi, ki je s 30 metrov streljala mimo leve vratnice. Sledila sta dva prosta strela Anje Prša z desne strani igrišča, nevarnejša pa je bila prva situacija v 19. minuti, ko je bila pred domačim golom najvišja Špela Rozmarič. Okroglo usnje je poletelo mimo desne vratnice. V 25. minuti so bile nevarne tudi domačinke, a Zala Meršnik ni imela težav z udarcem Urške Žganec. Nato pa 30. minuta in eksplozija veselja v taboru Pomurja. Špela Kolbl je krenila po desni strani igrišča, bila prehitra za svoje čuvajke, akcijo pa je pozorno spremljala Luana Zajmi in s suverenim udarcem v levi kot Jadranke Zilić zadela za vodstvo Pomurja. V prvem polčasu velja omeniti še rumeni karton Kaje Korošec in zadnjo priložnost gostiteljic. Žoga se je v osrčju kazenskega prostora znašla pri Adrijani Mori, ki je v gneči uspela priti do strela, a stresla prečnik.

Olimpija je bila za zapravljeno priložnost skorajda kaznovana že v uvodni minuti drugega dela srečanja. Luana Zajmi je po globinski podaji pobegnila domači obrambi, izigrala tudi Jadranko Zilić, a se je pred gol še pravočasno vrnila Laura Škvorc in žogi preprečila pot v mrežo. Mlade Pomurke so iskale še drugi zadetek, tako je v 52. minuti poskušala tudi Sara Makovec, ki pa je z 20 metrov merila mimo gola. Pred vrati Olimpije je bilo vroče tudi v 64. minuti, ko pa so se Ljubljančanke po nekaj blokiranih udarcih uspele rešiti najhujšega. V 68. minuti je Zala Meršnik zaustavila še en udarec Manje Rogan, minuto kasneje pa pričetek prizorov, ki smo jih s solzami očeh gledali že v minuli sezoni. Sodnik Alen Bubek je po prodoru in padcu Kaje Korošec pričakovano prekinil igro, a nato presenetil z odločitvijo. Posredovanja Lucije Grad ni označil kot očitnega prekrška, še več, Kaji Korošec je pokazal drugi rumeni karton in jo poslal v slačilnico.

Kot da prva sporna odločitev ni zadostovala, je Bubek v 75. minuti še enkrat šokiral gostujoči tabor. Na levi strani kazenskega prostora sta se za žogo borili Vita Šiftar in Tjaša Tibaut, Bubek pa je po padcu nekdanje Pomurke hitro pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je v izenačenje pretvorila še ena bivša članica našega kluba, Manja Rogan. Ljubljančanke so številčno prednost še drugič izkoristile tri minute po izenačenju. Meršnikova je nevaren udarec Anje Milenković izbila v kot, po predložku z leve strani igrišča pa je najvišje skočila Tjaša Tibaut. Meršnikovi v 79. minuti ni preostalo drugega, kot da stori prekršek za novo najstrožjo kazen, ki jo je vnovič izkoristila Roganova. Slednja je v 86. minuti s prekrškom na sredini igrišča na tla spravila Saro Makovec, ki je zaradi poškodbe gležnja igrišče zapustila na nosilih. Ranjene in šokirane Pomurke po zaostanku niso več uspele ogroziti domačih vrat, za nameček pa je rdeči karton prejela še Špela Rozmarič in tri točke pa so ostale v prestolnici.

Izjava predsednika ŽNK Pomurje Beltinci

Oglasil se je tudi predsednik ŽNK Pomurje Beltinci, ki je po dogodkih na nedeljski tekmi z ŽNK Olimpijo dal izjavo, ki jo v celoti objavljamo:

"Glede na dogodke na tekmi 20. kroga SŽNL ŽNK Olimpija: ŽNK Telemach GMT Beltinci, ko smo bili že tretjič spomladi grobo oškodovani s strani sodnikov (11. marec ŽNK Olimpija: ŽNK Telemach GMT Beltinci, 15. april ŽNK Radomlje: ŽNK Telemach GMT Beltinci) z odločitvami, ki so vplivale na končni rezultat  tekme in na končno lestvico SŽNL v TL 2017/18 in na sam razpored tekem v končnici (domače in gostujoče tekme). 

Vprašljiva je sama regularnost prvenstva SŽNL, poleg tega pa nam je povzročena tudi velika materialna škoda, saj imajo domače tekme z ŽNK Olimpijo in ŽNK Radomlje tudi precejšnji finančni učinek. Vse to so nam sodniki s svojimi napačnimi odločitvami - namernimi ali nenamernimi - preprečili. Ker je splošna ocena v klubu, da smo NZS ali še komu drugemu v ozadju očitno zelo v napoto in se našim dekletom onemogoča njihove športne dosežke na igrišču, ki si jih zaslužijo s svojim trdim delom, čeprav je klub vzgojil plejado reprezentantk, ki z veseljem nastopajo za državne reprezentance in prispevajo k njihovim dobrim rezultatom, bo IO ŽNK v četrtek, 24. maja 2018 odločal o tem, če bomo glede na navedena dogajanja na tekmi finala Ženskega pokala Slovenije sploh nastopili.

Mnogokrat sem izpostavil, da je potrebno na medsebojne tekme SŽNL, ko med seboj igrajo ŽNK Olimpija, ŽNK Radomlje in ŽNK Pomurje Beltinci, delegirati glede na kvaliteto ekip in zahtevnost tekem kvalitetne in nevtralne sodniške trojke. Na sestanku s klubi ženskega nogometa dne 13. marca 2018 v NNC Brdo pa je predsednik NZS Radenko Mijatovič to tudi obljubil, nihče nič ne stori v tej smeri. Smešno in žalostno obenem je bilo na tekmi 11. marca 2018 v Ljubljani, ko glavna sodnica Aleksandra Česen v drugem polčasu ni več želela soditi, češ, da ji iz nosa teče kri, na igrišču pa jo je zamenjal prvi pomočnik, ki več kot očitno ni bil sposoben odsoditi manj zahtevno tekmo, kot je bila predmetna. Na tekmi pa je bil verjetno "slučajno" mednarodni sodnik Rade Obrenovič, ki je imel s seabo verjetno "slučajno" sodniško opremo in je v drugem polčasu vskočil kot prvi pomočnik. Trojka je v drugem polčasu s svojimi odločitvami grobo oškodovala ŽNK Pomurje Beltinci. Na tekmi 15. aprila 2018 je sodnik Stojanoski sicer tekmo dobro vodil, vendar nas je oškodoval za očitno enajstmetrovko, kar mi je potrdil tudi kontrolor sojenja pred tekmo SŽNL v Radomljah dne 13. maja 2018 g. Žiga Dobrun. Kaj pa nam to priznanje sploh pomaga? Zmaga na tej tekmi bi nam namreč prinesla prvo mesto v končnici in ugoden razpored, ki bi pomenil domači tekmi z ŽNK Olimpijo in ŽNK Radomljami.

Kar pa se tiče zadnje tekme dne 20. maja 2018 v Ljubljani, pa odgovorne glede na obupno sojenje glavnega sodnika Bubeka, ki je s svojimi odločitvami vplival na končni rezultat tekme, pozivamo, da odgovorijo, zakaj je bila menjana izkušena sodniška trojka z glavnim sodnikom Gornjakom na čelu, ki je bila prvotno delegirana za tekmo ŽNK Olimpija: ŽNK Telemach GMT Beltinci, potem pa je bila naknadno sprememba delegiranja in je bila na našo tekmo delegirana trojka z Alenom Bubekom na čelu, ki je hote ali nehote zrežiral tekmo, kar vedo verjetno več povedati drugi. Pa še zanimivost: Sodnik Gornjak pa je bil predelegiran na tekmo 3.SNL-vzhod Polana: Bogojina, ki ni odločala o ničemer in je bila za vsakega bežnega spremljevalca tretjeligaškega tekmovanja zaradi velike kakovostne razlike ekip zelo nezahtevna tekma. Pa še rezultat te tako pomebne tekme: 7:2 za Polano. Zdaj pa se človeku naj ne porajajo dvomi, a ne?

Upravičeno pričakujeno, da odgovorni stopite pred razočarane igralke in njihove starše, jim pogledate v oči in se jim opravičite za povzročene travme, ki jih te dni preživljajo, če res delujete pošteno in v interesu razvoja nogometa, kar za žensko ligo v TL 2017/18 ne moremo reči.

Prav tako do četrtka , 24. maja 2018, upravičeno pričakujemo ponudbo NZS za pokrivanje stroškov in višino same nagrade za nastop v finalu, saj sta finalista ekipi, brez katerih ne bi bilo mlajših reprezentanc NZS, zato si upravičeno zaslužita prmerno nagrado za uvrstitev v finale, ker v klubu ne potrebujemo novih stroškov, če so sodniki, ali NZS ali ZNSS že mogoče  vnaprej določili zmagovalca pokala.

Vsekakor pa pred našo odločitvijo o nastopu v finalu pokala pričakujemo zagotovilo o sodniški trojki, ki bo svoje delo opravila pošteno in s svojim sojenjem ne bo vplivala na rezultat in našim mladim igralkam (povprečna starost ekipe je nekaj čez 17 let) nove travme in jih pahnili v izgubo volje do ukvarjanja z nogometom.

Od odgovornih v imenu igralk ŽNK Telemach GMT Beltinci, strokovni sodelavcev, tehničnega osebja kluba, sponzorjev in staršev pričakujemo ustrezen in odgovorno ravnanje v izpostavljenih zadevah."

Branko Gros,
predsednik ŽNK Pomurje Beltinci

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2018 ob 10:01 gost

      Murina uprava pa muraši si tudi ne želijo Nafte v prvi ligi, ker se nas bojijo in prodajo tekmo z Dravo. Pa kaj si moremo nič, čisto nič, čakamo na svojo priložnost da bomo spet skupaj v ligi in jim vrnemo milo za drago. Kar se tiče Žnk Pomurje, iz posnetka je razvidno, da so ble proti Olimpiji močno oškodovane, rekel bom zanalašč. Na njihovem mestu iz protesta ne bi odigrale finale pokala in tiste, ki igrajo za reprezentanco naj odklonijo igranje za državni grb. To bi dalo nzs malo za mislit.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2018 ob 11:29 pipi gost

      To ka si napiso o Žnk Pomurji se strinjan s tabo in bi dodal samo eno;na tako pomembnih tekmah delegirati tuje sodnike in delegate in jih tudi primerno plačati,plača pa naj Nzs. Kaj si napisal glede Mure si se krepko zmotil.Mura ni pustia tekme Dravi,vsaj jaz nebi pred 2000 ljudi pustil tekme.Prvenstva se dobivajo na malih tekmah ne na derbijih in tam je Nafta izgubila te točke.Bomo pa s tem mi dobili mogoče Roginiča.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2018 ob 18:34 karči gost

      Kdaj hudiču se že nekdo zresni pa ob nepoštenih - podkupljenih odločitvah sodnikov-šalabajzerjev ne zapusti igrišča. Pa nas se klub kazni, pa stopiti iz lige in ljubljansko provinco poslati u vražjo mater. Nekdo v Prekmurju mora začeti na bilokerem področju, ali pod Orbana ali TRPETI OD ŽABARJEV in jim polniti državne blagajne, jebemti sistem

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2018 ob 18:37 gost

      Kaj ta dva "cicibana" na drugi sliki sta slučajno sodnika? Pa po prestrašenem izgledu si tadva sploh riti ne znata obrisat!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.05.2018 ob 19:48 gost

      Natančno ne poznam pravil. Ampak predlagam, do klub uporabi vsa sredstva in predstavi ta "dogodek" doma in v tujini, ne nazadnje imamo človeka na pomembni funkciji. To je pa tisto - zakaj bi klub iz province, mi iz glavnega mesta, kjer je denar za takšne in drugačne stvari povezane z nogometom, pomemben je denar ne pa srčnost in prizadevnost. Ne dajte se ŽNK!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.05.2018 ob 22:23 Otovci gost

      Preveč cirkusa za brezvezno športno panogo, ženski nogonet, kjer je le 10 ekip v Sloveniji. 2 x na teden treniraš in si že prvi. Ukinite ligo. Ni gledalcev, ni finančbe podpore. Občina Beltinci ima prav, da vas je pregnala in vam ne da vec denarja. Pojdite tja od kod prihajajo igralke. Nihče vas noče. Na vaših tekmah posreduhe plkicija ko izgubljate. SRAMOTA. Ve ste vedno okradene. NE, pokradene . ŽNK Stanjevci forca.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.05.2018 ob 22:26 ŠK gost

      Propad. Idemo v LJ.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2018 ob 13:55 gost

        Kozic malo tudi povej kako je kaj finančno v klubu. Lahko se preimenujete v KLUB PTIC SELIVK.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.05.2018 ob 0:24 gost

      Dolgo si rabil, da se javiš. Smo že mislili, da je nekaj narobe, vendar ti je uspelo spisati zadnja dva posta. Bravo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.05.2018 ob 14:43 gost

      Finančno stanje je odlično, pred kratkim smo naročili pralni stroj, tudi z funkcijo sušenja in upamo da bomo lahko prali denar za kakšnega mogotca.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.05.2018 ob 11:30 ŽNK-jevka gost

      Nas zenski kkub je v sporu z vsemi. Sodniki, NZS in s samim seboj. Mi ne tekmujemo. Mi nastopamo. Nas Kozic je govoril, da nas vsi zovejo. Laż. Nihce noče slišati za nas. Bratonci so navadna rupa. Dobili smo nek denar od NZS. Kaj bo objekt, ko ne bo kluba. Igralke gremo vstran.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.05.2018 ob 6:36 debeli gost

      Razpadi. Napravite nam igrišče v Bratoncaj pa marš. Vsako leto niže.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.