https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Veliki Polani se obeta pestro dogajanje ob 110. letnici rojstva Miška Kranjca

23.05.2018 ob 13:00  

Danes, 23. maja, je v Veliki Polani, na domačiji Miška Kranjca potekala novinarska konferenca, ki so jo v okviru 110. obletnice rojstva pisatelja Miška Kranjca organizirali Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Lendava, Občina Velika Polana in OŠ Miška Kranjca Velika Polana.


V okviru 110. obletnice rojstva Miška Kranjca bodo v Veliki Polani organizirali prireditev Strici so mi povedali. JSKD Lendava že nekaj let skrbi za literarno ustvarjanje otroških in odraslih ustvarjalcev preko literarnih šol JSKD, literarnih, gledaliških in glasbenih večerov ter literarnih delavnic. V zadnjih treh letih pa so se poklonili predvsem prekmurskemu rojaku – pisatelju Mišku Kranjcu in jemali iztočnice za pisanje iz njegovi del.

V letošnjem letu, so poleg glasbenih in gledaliških dogodkov, vključili literarni natečaj za otroške in odrasle literarne ustvarjalce z iztočnico »Strici so mi povedali«. Prispelo je zelo veliko zanimivih in bogatih člankov iz celotne Slovenije in tudi s Hrvaške. Strokovna komisija je članke pregledala in ocenila. Vsa dela pa so zbrali v zborniku literarnega natečaja Strici so mi povedali.

V petek, 25. maja ob 11. uri, se bo v Veliki Polani odvijala zaključna prireditev omenjenega literarnega natečaja JSKD OI Lendava s podelitvijo nagrad in predstavitvijo zbornika Strici so mi povedali. Od 14.30 do 16.30 pa bo potekalo druženje nastopajočih otrok in nagrajencev v parku Dežela štorkelj in okolici.

Proti večeru, ob 17.00 se bo z komedijo »Katastrofalna večerja« predstavilo tudi kulturno društvo Ivana Kaučiča Ljutomer.

 

    Fotogalerija