https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednik Pahor častni gost ob 10. obletnici Doma starejših občanov Gornja Radgona

Gornja Radgona, 25.05.2018 ob 16:00  

Danes, 25. maja, so v Domu starejših občanov Gornja Radgona ob svoji 10. obletnici obstoja organizirali večjo prireditev, na katero so kot častnega gosta povabili predsednika države, Boruta Pahorja, kot slavnostnega govornika župana občine Gornja Radgona, Slanislava Rojka ter predsednika skupščine Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, Sama Beričiča. Ob tem so nastopili Oto Pestner, Take Nine Orchestra, Pihalni orkester Gornja Radgona ter Pevski zbor DSO Gornja Radgona.


Najprej je vse prisotne nagovoril direktor DSO Gornja Radgona, magister Marjan Žula. Ponosen je na svoj kolektiv, ki ga sestavlja kar 80 ljudi. Nato je spregovoril župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko. Spomnil je na starejše, ki so si dolgo ustvarjali svoj dom, nato pa so ga zaradi zdravstvenih ali socialnih razlogov na stara leta svoj dom morali zapustiti. Vesel je, da je njihov dom nadomestil Dom starejših občanov Gornja Radgona, ki nudi prekrasno oskrbo. 

Gostje so lahko prisluhnili pevskemu zboru, ki domuje v Domu starejših občanov Gornja Radgona. 

Samo Beričič, predsednik skupščine Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, je opozoril na državo, ki ima v lasti več domov za starejše občane, a si hkrati za domove ne prizadeva kaj dosti. Poudaril je, da so duša doma stanovalci ter se ob tem zahvalil tudi vsem zaposlenim v DSO Gornja Radgona. Predstavnica stanovalcev v DSO Gornja Radgona, Irena Svetec je v tem domu že od samega začetka in je s bivanjem v domu zelo zadovoljna.

Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, je opozoril, da je starejših vse več ("več plenic za starejše kot za dojenčke") in zato je še kako pomembna skrb za kakovostno preživljanje starejših v domovih za starejše občane. Zahvalil se je direktorju DSO Gornja Radgona za uspešno vodenje doma in poudaril, da se od starejših lahko marsikaj naučimo ter da prihajajo mlajši rodovi, ki bodo opravljali čisto druge poklice v življenju kot so jih opravljali zdajšnji stanovalci domov za starejše občane. 

Med slovesnostjo je nastopil Oto Pestner. 

Prireditev je potekala na prostem in sicer na notranjem dvorišču Doma starejših občanov Gornja Radgona, za visoke goste so pripravili poseben šotor. Obenem je bilo prisotnih tudi veliko oskrbovalcev DSO Gornja Radgona ter osebje, ki je uživalo tudi ob pestrem glasbenem programu. Zaplesali so otroci Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone.

Kasneje se je ob nastopu Take Nine Orchestra dogajanje preselilo v notranje prostore, kjer so za vse goste pripravili pogostitev. Seveda ob tem ni manjkala tudi radgonska penina.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2018 ob 21:01 imre gost

      Ta nakladač več ne vem kam bi šel lagat in je začel laziti po domu upokojencev in tem ljudem laže

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • ffran
        26.05.2018 ob 6:54 ffran

        Kaj res niste mogli najti kakšnega boljšega govornika, vsaj to je v redu, da se tam ni slinil še kdo iz DESUS - a , ker od te stranke ni nobenega haska !

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.