https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Murskosoboški mestni svet: Komunala lani poslovala pozitivno, 200 tisoč evrov v občinski proračun

Murska Sobota, 18.06.2018 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se sestali na 29. redni seji, ki je imela kar 19 točk dnevnega reda. Največ razprav so bile deležne teme, ki so se nanašale na reflektorje v Fazaneriji, predlog odloka o določitvi javne lekarniške mreže na primarni ravni v Mestni občini Murska Sobota in fotonapetostna elektrarna podjetja Bisol v SOIC-u.

 

Nadaljevanje izgradnje soboške obvoznice

Mestni svet je s sprejemom rebalansa proračuna za leto 2018 zagotovil potrebna sredstva za postavitev reflektorjev na stadionu Fazanerija. S tem bodo ustvarjeni pogoji za nastop NK Mura v 1. Slovenski nogometni ligi, hkrati pa tudi izboljšana javna športna infrastruktura. Sredstva v višini 500.000 evrov bo mesto zagotovilo z najemom dolgoročnega kredita.

S tem je Mestni svet uravnotežil manjši obseg kupnin od prodaje zemljišč za izgradnjo soboške vzhodne obvoznice, podal pa je tudi soglasje k sklenitvi pogodbe o prodaji za izgradnjo namenjenih zemljišč. Mestna občina bo tako prejela 1.073.320 evrov kupnine. Soglasje Mestnega sveta je potrebno, ker v skladu z veljavno zakonodajo in statutom občine o razpolaganju z nepremičnim občinskim premoženjem odloča Mestni svet. S tem so ustvarjeni pogoji za nadaljevanje izgradnje soboške obvoznice, ki bo bistveno razbremenila promet v mestu, s tem pa povečala tudi varnost v cestnem prometu.

Komunala poslovala pozitivno

Mestne svetnice in svetniki so obravnavali tudi letno poročilo o poslovanju javnega podjetja Komunala. To je v letu 2017 z uspešnim izvajanjem tržnih dejavnosti ustvarilo čisti dobiček v višini 230.838 evrov, s čimer je podjetje izravnalo izgubo gospodarskih javnih služb in ostalih pogodbenih dejavnosti, ki jih opravlja za lokalno skupnost. Mestni svet je določil, da se večji del dobička v višini 200.000 evrov izplača v proračun mestne občine, preostanek pa ostane nerazporejen kot kapitalska rezerva za stabilno poslovanje javnega podjetja Komunala v prihodnje.

Podprli več predlogov odlokov

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na včerajšnji seji v drugi obravnavi potrdil predlog Odloka o določanju cen gospodarskih javnih služb Mestne občine Murska Sobota, redlog odloka o postopku, pogojih in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Mestni občini Murska Sobota, podal soglasje k osnutku besedila pravnega posla - kupoprodajni pogodbi, sklenjeni med Mestno občino Murska Sobota in Republiko Slovenijo – Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, podprl predlog odloka o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota in predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje Lendavska-sever v Murski Soboti.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2018 ob 10:58 ms gost

      kak nedo,če pa so položnice te mesec večje že pa za 12 eur...mi lejko nešče povej zakoj so večje položnice te mesec?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2018 ob 12:10 uprava gost

      @ms, občinski davek na sunce

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2018 ob 14:30 AhaAha gost

      Maček Tom , talking Tom bi pravo , ka si nori , da toga medveda vidim kak sedi v klopi , te me pa resan vse mine.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.06.2018 ob 16:39 deževnica gost

      Morajo imeti dobiček saj pa tisti,ki so popisovali števce za kurjavo so pravili " madona kako imate v Murski drago kurjavo proti drugim v Sloveniji " . Če deževnico plačüjemo po tem ni zaman če je dobiček .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.