https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Mikkovi galeriji odprli razstavo Ele Šeruge ˝Beauty or a monster, we all have feelings˝

Murska Sobota, 17.06.2018 ob 6:05  

V sobota, 16. junija 2018, je v Mikkovi galeriji Odprto obrobje potekalo odprtje razstave Ele Šeruga ˝Beauty or a monster, we all have feelings.˝ Razstava bo na ogled do 30. junija 2018. 


Ela Šeruga je dijakinja 4. letnika Gimnazije Murska Sobota. Že v osnovni šoli sta jo zanimali predvsem glasba in umetnost. Odkar pomni je najbolj uživala ob gledanju filmov in fotografij. Navduševala sta jo njihova izvirnost in večnost. Prav hitro je začela s svojimi prvimi kliki na fotoaparatu in tako odkrila svoj svet sprostitve in zabave. 

V osnovnošolskih letih se je njena strast do fotografiranja le še dodatno krepila, k temu pa jo je bodril tudi profesor umetnosti Matjaž Gider. Z mamo veliko potujeta po širnem svetu in vse dogajanje okoli sebe opazuje skozi objektiv. Dejstvo, da lahko lepote narave, tako hitro minljivega življenja ujame z enim klikom in čudovite trenutke spremeni v večnost slike, jo navdihuje in ji daje zagon ter motivacijo za delo. Na potovanjih po Evropi, Južni in centralni Ameriki, Mongoliji, je spoznala veliko različnih fotografov, ki so jo naučili skrivnosti forografiranja narave, ljudi in živali. 


Leta 2016 se je prijavila na natečaj Beactive, ki ga organizira European Week of sport in s svojimi slikami zasedla 2.mesto. To je bila njena prelomnica, ko je ugotovila da je v fotografiji našla sebe ter svojo nadaljno karierno pot. Svoje znanje o fotografiranju je pridobivala tudi na tečajih znanega fotografa Arne Hodaliča. Svoji domišljiji je pustila prosto pot ter ustvarila tudi lastna projekta z naslovom Love is love in Notranji jaz. Fotografiranje je sopotnik njenega življenja že sedaj, v bodoče pa upa da bo postala fotografija njeno življenje.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2018 ob 7:29 razstava gost

      Ali v "mikku" ne vedo za zaščito slovenskega jezika, čemu rabi naslov, ko pa ne razumem kaj so hoteli povedati in to policaj financira z davkoplačevalskim denarjem!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.