https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izkoristite poletno vroče dneve, v petek ohladitev pod 20° C

19.06.2018 ob 14:00  

Po poletno vročem in sončnem vremenu tekom tega tedna, ko bodo najvišje temperature dosegle 32 °C, bo naše kraje v noči na petek od severa dosegla hladna fronta z občutno ohladitvijo. Pojavljale se bodo nevihte, z lokalno možnimi močnejšimi neurji, vetrom in tudi točo.

Od začetka tedna se je nad naše kraje od zahoda razširilo območje visokega zračnega pritiska, s stabilnim ozračjem in iz dneva v dan višjimi temperaturami med 25 in 30 °C. V četrtek se bodo najvišje dnevne temperature dvignile na najvišje vrednosti od 28 do 32, na Goriškem lahko tudi do 34 °C. Na Primorskem bo do četrtka pihala šibka burja.

V noči na petek krajevne nevihte, lokalno močnejša neurja s sunki vetra in tudi točo

V četrtek se bo od severa Evrope proti Alpam in srednji Evropi začela spuščati hladna fronta z izrazito ohladitvijo, ki bo povzročila nestabilnost v ozračju. Zaradi tega se bodo začele pojavljati krajevne nevihte, lokalno bo možen nastanek močnejših neurij s sunki vetra in ponekod tudi točo.

Temperature bodo v petek ob prehodu fronte hitro padale, zapihali bodo vetrovi severnih smeri. V petek tako temperature v notranjosti države ne bodo presegle 20 stopinj Celzija, ob morju pa ne 25 stopinj Celzija. 

Foto: MMC RTV

Kakšno bo vreme za vikend?

V soboto in nedeljo bo glede na zadnje izračune meteoroloških modelov, spremenljivo oblačno in razmeroma sveže. Možne bodo še posamezne plohe. Konec tedna in praznični ponedeljek bo sončno in suho vreme, a s temperaturami pod 25 stopinj Celzija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.