https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vzpostavitev čezmejne turistične mreže, regije drobnih čudežev z razvijanjem ponudbe zunaj turističnih središč

 

Konec junija so se udeleženci študijske ture iz Slovenije in Madžarske v okviru projekta GardEN odpravili na Solčavsko. Obiskali so Arboretum Volčji potok in sii ogledali primere dobrih praks z razvijanjem novih idej za razvoj produktov in ponudbe v čezmejni regiji.

Namen študijske ture je bila seznanitev z dobro prakso kmetij na Solčavskem. Tam so kmetije odprle vrata turistom in obogatile svojo ponudbo ter s tem tudi ponudbo celotnega območja. Prav tako so si udeleženci v Logarski dolini ogledali Pravljični gozd v okviru ponudbe Penziona Na razpotju. Spoznali so namen in cilje vzpostavitve Pravljičnega gozda, ki so si jih zadali lastniki in kako jim je skozi ponudbo uspelo raztegniti sezono na celo leto.

Udeleženci so si ogledali tudi Arboretum Volčji potok in spoznali pristope kako oprepiti ponudbo, ki je prilagojena sodobnim trendom v svetu ter kako pritegniti čim večje število obiskovalcev čez celo leto.  

V okviru projekta bodo prihodnje aktivnosti namenjene razvoju produktov na podeželskem območju med Moravskimi Toplicami in mestom Lenti. Poseben poudarek dajejo na  ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter trajnosti projekta. 

Foto: Občina Moravske Toplice