https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Bo podjetje opustilo embalažno dejavnost?

Murska Sobota, 12.07.2018 ob 6:00  

Področje ravnanja z odpadno embalažo je sistemsko zelo neurejeno in je že naletelo na ostre kritike. O umiku s trga odpadne embalaže razmišlja tudi podjetje Dinos, ki ima svoje skladišče med drugim v Murski Soboti in Lendavi. Tako bi se posledično lahko posvetili svoji glavni dejavnosti, zbiranju in predelavi odpadnih surovin. 


Dinos je med največjimi družbami, ki se ukvarjajo z odpadno embalažo. Pri papirni, stekleni embalaži in mešani embalaži (plastika in kovine) v skupini šestih družb za ravnanje z odpadno embalažo se družba nahaja na drugem mestu (četrtinski tržni delež). V Sloveniji imamo sicer šest družb za ravnanje z odpadno embalažo: Dinos, Recikel, Interseroh, Slopak, Surovina in Embakom. Pri leseni embalaži ima Dinos med šestimi družbami za ravnanje z odpadno embalažo približno 30-odstotni delež in je na prvem mestu.  

Več se ukvarjajo s pravilniki kot s poslom

Problematika na tem področju naj bi bila po poročanju revije EOL tako kompleksna, da se v podjetju Dinos ukvarjajo več s pravilniki kot s poslom. Portal Finance.si poroča, da so na Ministrstvo za okolje in prostor prepričani o sistemu s samo eno družbo za ravnanje z odpadno embalažo. Po njihovem mnenju sistem ne potrebuje sprememb. 

Ministrstvo za okolje in prostor v zadnjih letih deluje zelo enostransko, ob tem spoštuje zakonsko določeno javno obveščanje o spremembah in dopušča možnost razprave. Na Ministrstvu za okolje in prostor se v glavnem držijo najkrajših rokov a se ne posvetujejo s širšo stroko. Današnja situacija potrebuje dialog med Ministrstvom za okolje in prostor, stroko, gospodarstveniki, družbami za ravnanje z odpadno embalažo in komunalnimi podjetji, so mnenja v podjetju Dinos. 

 

Dinos ima svoje skladišče tudi v Murski Soboti in Lendavi. O nadaljnjih korakih podjetja Dinos in morebitnih spremembah na področju ravnanja z odpadno embalažo bomo torej še poročali. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2018 ob 10:34 gost

      Vozimo v Neapelj.Bonđorno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2018 ob 16:55 gost

      To vse bo prevzel CEROP ka do pa lahko zidali za naš denar

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.