https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bo ob bioplinarni Organica v Bučečovcih po novem stala še asfaltna baza?

20.07.2018 ob 6:00  

Pred kratkim je v Bučečovcih potekal sestanek med tamkajšnjimi krajani in investitorjem, ki želi ob bioplinarni Organica zgraditi asfaltno bazo. Bučečovčani se ne želijo izpostavljati, vendar so odločno proti gradnji asfaltne baze, na njihovi strani je tudi občina Križevci. Investitor ima gradbeno dovoljenje, vendar bo potreboval tudi okoljevarstveno dovoljenje. 


V stečajnih masah nekoč velikih slovenskih gradbenih podjetij so obtičale številne asfaltne baze, ki jih zdaj po nizkih cenah kupujejo gradbinci oziroma manjša gradbena podjetja. Lastna asfaltna baza pomeni tudi večji dobiček za gradbince.

Asfaltno bazo v Bučečovcih želi zgraditi Weindorfer, ki ima gradbeno podjetje GMW, gradbeništvo, mehanizacija Weindorfer, d.o.o. v Turjancih (občina Radenci). Nekateri se ob tem sprašujejo, zakaj asfaltne baze ne postavi v svoji občini oziroma kraju. 

Obrtno poslovna cona Bučečovci dovoljuje gradnjo asfaltne baze. Občina Križevci bo poskušala zadeve rešiti po pravni poti. Vsekakor bi z izgradnjo asfaltne baze v Bučečovcih bile bolj obremenjene tudi ceste (tovornjaki). O okolju v Bučečovcih pa je škoda zgubljati besed, saj smrad tamkajšnje bioplinarne opazijo tako bližnji prebivalci, mimoidoči pešci, kolesarji, mimo vozeči vozniki ter celo vozniki vozeči na bližnji Pomurski avtocesti. 

Do zdaj se je že velikokrat pokazalo, da civilne iniciative ne zadoščajo. Točnejše odgovore na vprašanja krajanov Bučečovec bo investitor podal še to poletje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2018 ob 18:50 Hojla naši gost

      Vsepovdod asfalt in beton. Ljudje zbudite se!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2018 ob 21:15 Lujzek gost

      Saj pa nismo v kameni dobi

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.07.2018 ob 23:53 pištek gost

      Super, da so še taki, ki investirajo. A je bolje, da se ves denar zapravi in, ko spet pride kriza ne bo kaj jesti? Ene le vse moti. Koliko je bilo protestov okrog Magne. Namesto, da bi investitorja sprejeli z odprtimi rokami in mu dali državno odlikovanje. Ena sama faušija je v tej deželici pod Alpami. Hudo, res hudo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.