https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Ste stari do 30 let in želite v Katar?

09.08.2018 ob 18:18  

Ste kdaj pomislili, da bi šli na potovanje v Katar? Ali vas mogoče zanima kako se država pripravlja na svetovno prvenstvo v nogometu leta 2022? Za mlade, stare do 30 let, je ta država sedaj še bolj dosegljiva.


Za kaj gre?

Organizacija Quatar Youth Hostels vse, ki ste stari do 30 let, vabi v Katar za 144 ur oz. 6 dni. Za prenočišče in notranje prevoze bodo poskrbeli oni, vaša naloga je le, da si priskrbite povratno vozovnico do Katarja. Ker je tudi januarja tam približno 20 stopinj, se lahko tja odpravite tudi čez zimo. Tam tudi dežuje bolj poredko, na potovanje pa se lahko odpravite kadar koli v letih 2018 in 2019.

Foto: Wikipedia.org 

Kaj je cilj programa?

Cilj snovalcev tega posebnega programa je, da predstavijo najbolj slavne turistične, kulturne in športne atrakcije, pa tudi najlepše naravne znamenitost mladim iz vsega sveta, poročajo na portalu popotniškega združenja Slovenije.

Več o Katarju

Na južni strani meji na Saudovo Arabijo, Bahrajnski zaliv ga obdaja na zahodni strani, na severu in vzhodu pa se nahaja Perzijski zaliv.

Glavno mesto države je Doha, trenutni sistem vladanja je ustavna monarhija, katere glava je  šejk Hamad bin Kalifa Al Tani. Uradni jezik je arabščina, denarna valuta je rial, število prebivalstva pa znaša približno 2,6 milijona. Veliko denarja se v razvoj in velike gradbene projekte steka iz zalog zemeljskega plina, nafte ter nepremičnin.

 

Foto: Doha

Kaj ponuja Katar?

V muzeju Msheireb se lahko poučite o kulturni dediščini, prav tako je to možno v kateri izmed manjših vasic. V vasici Katara lahko okusite lokalno hrano ali prisluhnete tradicionalni glasbi, na bazarju Waqif lahko kupite marsikatere spominke, ki jih drugje ni najti. Poleg tega si lahko ogledate tudi močvirja, obnovljene puščavske gradove, t.i. notranje morje in še mnogo drugega. Čeprav Katar velja za puščavsko državo, imajo precej zelenih parkov in ostalih naravnih sistemov.

Nogometno prvenstvo

Priprave na svetovno prvenstvo v nogometu so že v polnem teku, zato si lahko pogledate kako se država pripravlja na spektakel, ki mu bomo lahko priča leta 2022. Med večjimi gradbenimi projekti je moč zaslediti nov nogometni stadion, pristanišče New Hamad Port, avtocestni križ in metro ter mesto Lusail.

Prijave
Če vas zanima več, lahko za prijavo pišete na anja.zepic@youth-hostel.si. Ponudba je namenjena vsem mladim do 30. leta starosti.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.