https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kakšna bo usoda trgovin Charles Vögele in OVS?

01.08.2018 ob 11:00  

Avstrijsko podjetje Charles Vögele je danes razglasilo insolventnost in tako sledilo švicarski krovni družbi, ki je sicer v insolvenčnih postopkih že od junija. Kot navajajo avstrijski mediji je negotova usoda tudi trgovin na Madžarskem in v Sloveniji ter s tem tudi v Pomurju, ki jim blaga naj ne bi več dostavljali.

 

Trgovska družba Charles Vögele, ki razpolaga z verigo trgovin z modnimi oblačili, se je že junija znašla v finančnih težavah in zatem pristala v stečaju. Nadaljnja usoda avstrijskega podjetja je tako še vedno nejasna. Potem, ko je v začetku junija letos insolventnost razglasila švicarska krovna družba, je to danes storila še avstrijska podružnica Charles Vögele.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA je Deželno sodišče v Gradcu danes odločilo, da lahko upniki svoje terjatve prijavijo od 13. avgusta dalje. Stečajni upravitelj pa mora revizijsko poročilo predložiti do začeta oktobra letos.

Bo trgovske poslovalnice prevzel novi lastnik?

V povezavi s finančnimi težavami družbe se kot rešitev za poslovalnice, ki jih je nekaj tudi v Sloveniji in v Pomurju, omenja novi lastnik. Pri iskanju rešitev za financiranje in iskanju kupca se družbi mudi tudi zaradi tega, ker se z mescem julijem izteče rok za izplačilo plač in regresa okoli 700 zaposlenim v Avstriji.

Slovenskim in madžarskim poslovalnicam naj več ne bi dostavljali blaga

Kot navaja avstrijski časnik Der Standard avstrijske, slovenske in madžarske poslovalnice sicer še obratujejo, vendar jim ne dostavljajo več blaga. Avstrijska APA, ki je obiskala eno od dunajskih poslovalnic pa poroča, da so tamkajšnji zaposleni »z razmerami in morebitnimi prihodnjimi ukrepi zelo slabo seznanjeni.«

  

Charles Vögele še pred leti eden največjih trgovcev z oblačili v Evropi

Trgovska veriga Charles Vögele, ki ima sedež krovne družbe v Švici, je še pred nekaj leti veljala za enega največjih trgovcev z oblačili v Evropi. V več evropskih državah v Švici, Nemčiji, Avstriji, Belgiji, na Nizozemskem, v Sloveniji in na Madžarskem je imela 760 poslovalnic.

Jeseni 2016 pa je trgovsko verigo Charles Vögele kupila italijanska investicijska družba Sempione Fashion, ki si med drugim lasti trgovine OVS. V Švici denimo so vse poslovalnice Charles Vögele preimenovali v OVS in jih v celoti preoblikovali, tako so vključili tudi temeljito spremembo prodajnega asortimana.

Postopno naj bi v OVS preimenovali tudi poslovalnice Charles Vögele v Avstriji, zato je bilo 30 tamkajšnjih trgovin od začetka letošnjega leta zaprtih.

Eden glavnih razlogov za poslabšanje poslovanja sprememba asortimana?

Trgovska veriga je leta 2016 še poslovala uspešno, saj je denimo prodaja v Avstriji dosegla okoli 121 milijonov evrov, a leto pozneje so se prihodki znižali in avstrijska podružnica je vknjižila izgubo. Kot navaja avstrijska tiskovna agencija je eden glavnih razlogov za poslabšanje rezultata prav sprememba asortimana, ki je »stranke niso dobro sprejele.«

140 švicarskih poslovalnic zaprtih, 1200 zaposlenih na cesti

Z letošnjim junijem je švicarska krovna družba Charles Vögele prijavila stečaj. Vseh 140 švicarskih poslovalnic je zaprlo svoja vrata, 1200 zaposlenih pa je pristalo na cesti. Zatem se je začelo mrzlično iskanje novega lastnika, ki bi prevzel trgovske poslovalnice v Avstriji, Sloveniji in na Madžarskem ter tako rešil skupno tisoč delovnih mest.

Zanimanje za nakup trgovskih poslovalnic naj bi bilo veliko, po neuradnih informacijah naj bi se za poslovalnice že zanimali Fussl, Hofer in Spar, še poroča STA. 

  

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2018 ob 12:03 gost

      Ma ta OVS je eno navadno sranje.

      32 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2018 ob 12:37 gost

      nič od gvanta, pa visoke cene, jebeš kapitalizem, voli komunizem.

      24 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2018 ob 20:20 čondraš gost

        Samo še komunizma nam manjka, pa samo toliko da ti prišepnem, pristaš komunizma, komunizma nikoli ni blo, bil je le spodleteli socializem v katerem ste vsi drkali svoje luleke in še mastno služili, med in mleko sta se cedila, na račun posojil, ptem pa buuum zlagani socializem, konec 80 - ih...

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2018 ob 17:31 gost

      Avstrijske firme pa ze ne propadajo. Hahaha

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.08.2018 ob 14:10 gost

      kdaj bojo crknili ostali, hm,zara etc..

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2018 ob 15:47 DESNI FUKJENEC gost

        Vsi veliki blagovni centri v Soboti bodo " crknili ", ko bodo Avstrijci začeli odpuščati Prekmurce. To se bo prej ko slej zgodilo. Potem se bodo ti tujci, ki nas oskrbujejo z drugo razredno robo, pobrali iz Sobote.

        15 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.08.2018 ob 20:13 čondraš gost

      Me ne čudi in Vogele in OVS, 3 - krat previsoke cene glede na kvaliteto in na same modele oblačil.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 11:24 Virginia gost

        Sama sem do 2010 zivela in delala v Italiji od koder izhaja originalna trgovina OVIESSE v Slo t.i. OVS kjer je standard in nacin zivljenja popolnoma drugacen in ce bi tam v samem OVIESSE prodajali tak gnil plasticni ceneni SHIT kot ga nabavljajoo OVS v Slo, bi vse ze v prvem mescu crknilo, kot je tudi nemski STREET ONE pred leti recimo v manj kot pol leta! OVIESSE Italia je priznana modna trgovina s kvalitetnimi bombaznimi, viskoznimi, svilenimi, usnjenimi ipd trendovskimi in tudi visjerazrednimi vecernimi oblacili, bogato usnjeno galanterijo ter cudovitim pravljicnim izborom oblacil in dodatkov za otroke od A do Z! To v Slo je ziva sramota in sploh ni pravi Oviesse Italia ampak samo ime so si sposodili da delajo sramoto, blago pod to znamko pa za Slo uvazajo neko nizkocenovno sintetiko iz Poljske!!! Sej tu v Slo vedno naj...te! Tud AVON ITALIA, Avon Austria in druge EU drzave dobivajo res kvalitetne kozmeticne in modne izdelke izdelane v USA IN GB kot pise tudi na deklaraciji, SLO pa iz Poljske v isti embalazi veliko slabse nekvalitetne cenejse kreme, lake, sminke, torbe... ki niti nimajo v primetjavi z italianskimi iste gostote, texture, vonja, barve, ... pa pod isto katalosko kodo! Torbe tukaj veliko manjse, tiste iz blaga so iz slabega trdega materiala in poleg tega na slovenski trg ponudijo le slabo 1/3 vseh izdelkov! Sem bila dolgoletna predstavnica AVON ITALIA in AVON SLO. Sramota res! Sej to ne more biti res da tukaj vse ostaja tako cigansko in nihce nicesar ne spremeni! Zdaj ko te OVS SLO zapirajo pa itak povsod v trgovinah vidis samo gruce albanskih in drugih migrantskih familij kako se grebejo za zadnje kose s popusti. Slovensi samo se v manjsini obupano opazujejo... Kam gre vse to!?

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.08.2018 ob 12:11 DEBELI FUKNJEC gost

      čondraš - posebej zate, ker vidim, da nimaš končane osnovne šole. Jugoslavija je obstajala 45 let, imela je 24 milijonov prebivalcev in je imela 14 milijard evrov dolga. S tem, da je iz porušene domovine zgradila vse, kar ste kapitalisti pozneje prodali. Kakšni zlati časi za delavce so to bili, si lahko prebereš v nekem drugem mojem komentarju na tem portalu. Slovenija obstaja 27 let, ima 2 milijona prebivalcev, 45 milijard evrov dolga, s tem, da ste kapitalisti prodali tri četrt tistega, kar smo mi ustvarili. Zato nehaj lagati, zavajati ljudi IN NAS ŽALITI!!!

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 12:14 Virginia gost

        Sorry! Me je sram da je tukaj na slo zemlji se vedno toliko Jugonostalgikov in iluzionistov! Prvic - kot rojena v prestolnici slovenskega Steiermarka vecno obzalujem dan ko nas je austrijske slovence "general Meister" leta 1918 cca. prodal dobesedno v neko jugovisko zdruzbo luzerskih smrdljivih lenuhov ki so preracunali kako bodo od dela slovenceljnov na lahek nacin se naprej ziveli in nas j... u glavo kot je se ostalo zdaj! Posiljevali so nas med drugim s cirilico, srbohrvascino in svojo komunajzersko nekulturo in diktaturo! Sam nisi smel misliti, govoriti niti hoditi v cerkev niti dobivati obiskov svojih sorodnikov iz Austrije in Italie ker je bil vsak pod nadzorom udbasev in spiceljnov. Zato so recimo zarad obiskov nasega strica iz Italije mojo mater oznacili za Protidrzavni Element in jo imeli namen transportirati na Goli Otok, kjer bi zgnila! Na sreco nas je pravocasno o tem obvestil moz mamine dobre prijateljice ki je bil visok funkcionar v Udbi in tudi posredoval tam da so to obtozbo izbrisali. Tukaj na slo tleh ni bilo vec nicesar za dobit, se po riz banane milka cokolado in bombone si moral v Austrijo in v Italijo kaj sele otroski vozicek in igrace! Nazajgrede smo se morali tresti kaj vse nam bodo brkati yugocariniki na meji uzeli in nas zafrkavali na dolgo, novo pojoco lutko npr! Tam doli v vasih pobratenih yugo drzavah so kradli vse kar se je ukrasti dalo, imeli taboljse AC in ziveli so brez dela, titovi balkanski tovarisi pa so povsod vzganjali teror. Vecina vas je prodala duse satanu in vstopila v Udbo v zameno za razne lazne ugodnosti z nakradenim titovim denarjem in si postavljali bajte povsod. Drugi pa so za vse vas morali trdo garati in si pritrgovati od ust da so lahko preziveli! Tisti ki ste prodali duse za vas yugo-komunizem ste pozabili koliko tisocerih nedolznih dus, zensk otrok starcev je pedofil tito zivih zakopal v fojbe! Vasa jebena Yugoslavija je razpadla po sivih od prezadolzenosti in nakradenega denarja ki ste ga vsi tako veselo goltali, ti dolgovi pa so ostali v breme koncno osvobojeni Sloveniji ampak vsega tega kar tud vsak osnovnosolec razume vi opranoglavci ne zmorete razumeti. Jansa je vseha kriv!!! Predvsem tega, da imate se naprej na oblasti neokomuniste in potomce kucanovskega klana ipd. Kapitalizem je kriv da komunisti na oblasti se naprej kradejo in zapravljajo davkoplacevalski denar za svoj luxus! Kapitalizem je kriv da tu se vedno ne znate gospodariti in gospodarske rasti ni in raje vsa drzavna podjetja spravljate na kant in jih na veliko razprodajate!!! Folk zabit! Sami neizobrazenci!

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 13:05 Virginia gost

        Mimogrede Slovenija nima vec niti 1 mio slovenskih prebivalcev ker so ze v vasi ljubi YU komunajzerji nacrtno povsod v SLO naseljevali svoje balkanske narode in nikjer vec po ulicah ze desetletja ne slisis slovenskega jezika! Z vasimi levicarskimi neokomunisti na oblasti pa bo z njihovo promigrantsko politiko izginila in pobegnila se tista pescica pravih Slovencev kot so morali za zivljenje mnozicno bezati cez luzo ze pod titom! Glavno da imajo glavno besedo in pravice LEGIBITRA in vsi imigranti! Denarja za njih je na desetine milionov iz davkoplacevalskega denarja! Delavce v solstvu pa z ministerstva ze prisiljujejo da se morajo vpisovati na tecaje albanscine, ker masovno priseljeni tujci niso dolzni na prvem mestu osvojiti slo jezika in kulture ter zgodovine - imajo samo vse bonitete in nobenih obveznosti! Vsak odziv na to pa je ze sovrazni givor! Ja dalec ste prisli s to mentaliteto! Shentgensko mejo ste itak ze izgubili ker vam Italia, Austrija in Madzarska niti malo ne morejo zaupati! Oni imajo svoj nadzor in varnostno-organizacijski sistem do potankosti dobro zastavljen in najprej poskrbijo za varnost in dobrobit svojih drzavljanov! Glavno da so vas v vasi Yu dobro rekrutirali da se odlicno pocutite sredi kanalizacije!

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.03.2019 ob 12:24 čondraš gost

      OVS...niti najmanj me ne čudi da so propadli, roba na nivoju Lenti piaca, cene pa višje kot Tom Tailor..še ko zapirajo in lažejo s 70 % znižanimi oblačili, imajo v bistvu normalne cene. Navadna kratka majca, moška, znižana iz 10 € na 2,5 €, vredna pa ni 1 €, v C&A prodajajo navadne moške majce v redni ceni za 2.5 €. Da ne omenjam zimskih jaken po 140 € in podobne bedarije. Ne vem, sumljivo mi je to vse skupaj, kot da je že od začetka, od otvoritve bilo pripravljeno za stečaj.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.03.2019 ob 12:36 čondraš gost

      DEBELI FUKNJEC...jugoslovanski dolg bi danes znašal 300 miliajard €, če ne več, ne mešaj jabolk in hrušk kot tebi paše. Delal si sobote zastonj..do 80-ih let, množične migracije delavcev na sever in na zahod Evrope. Po vojni pokradli tistim ki so nekaj ustvarili, Jugoslavija se je rodila na povojnih krajah in povojnih pobojih. temu primerno je tudi krvavo končala svoj umazano zgodbo .

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 12:51 DF gost

        Mene zalosti to, da se danes, v dobi interneta in tehnologije, zivijo desni opranoglavci ala Virginia in čondras. Da se tudi vidva ( mislim pa, da to pise en sam pod dvema imenoma ) nista rodila leta 1990 koz desni vojscak in laznivec Zan Mahnic, ki hoce mene, ki sem se rodil leta 1950, uciti kako sem jaz zivel v Jugi. Nevideno in neverjetno.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 13:16 DF gost

        Condras, poglej si fIlm Petelinji zajtrk ali preberi knjigo prekmurskega pisatelja Ferija Lainscka, da bos videl samo delcek tega, kako smo v Jugoslaviji lepo ziveli. Malo delali, uzivali, jedli, pili, plesali, jebali, ........ V Avstriji smo se pa vozili kot se danes vozite iz Beltincev v Soboto. Nobene zelezne zavese in ovire ni bilo. Ta je samo v vasih desnih invalidnih mozganih. Juga je pa razpadla zaradi interesov Amerov, Nata, Nemcije in Vatikana. Saj ves za tisto " sirjenje demokracije po svetu " ? Vietnam, Afganistan, Jugoslavija, Libija, Sirija, Ukrajina, ........... Ko je bil Tito se ziv, tega niso upali napraviti v Jugoslaviji, ker bi jih dobili po picki.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 13:18 Virginia gost

        Odlicno povedano, Čondraš! Kratko in jedernato si odgovoril vsem tistim puhloglavcem ki niti najosnovnejsih dejstev in resnicne zgodovine minimalno ne poznajo!

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.03.2019 ob 13:01 Od Đerdapa pa do Triglava gost

      Tak je DF malo razjasni pojme tem praznoglavcem , ka pa ta deca znajo kaj je življenje .

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 14:14 Virginia gost

        Ma pejdite se vi vsi jugofili opranoglavci jebat dol med vase bratske balkanske dezele. Eni ste res opranoglavci z mocno demenco ker so vam mozgane oprali z varikino! Za 1000 let ste zaostali za razvito Europo, vasa najljubsa jed pa so burek corba srbski gulas cevapi ipd. Gledate samo jugo filme in poslusate samo balkan muziko ter sledite njihovi modi! Razen srbsko itak ne znate nic! Vi ste tisti resnicni pravi izdajalci in unicevalci slovenskega naroda! Le da nas vseeno nekaj se zna trezno in pametno razmisljat in ne rabimo dvojnikov! To je bila vedno naloga udbasev! Hvala Bogu da imamo desnico, Janso in ljudi ki se zavzemajo za ohranitev slovenske drzave! Hvala tudi Condrasu! To pomeni da nas se vseh niso uspeli uniciti in da znamo povedati resnico! Seveda ce si levicar lahko pocnes pa vse kar te je volja!

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2019 ob 15:32 DF gost

        Virginia, mi jebemo prave, lepe, dobre Slovenke, Ti, ki si napumpana z Jansevo lazjo in bolna v glavi, pa seksa tako ne potrebujes. Vi lahko zivite brez seksa, vam je dovolj sovrqastvo do socializma.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.03.2019 ob 15:06 DF gost

      Virginia, tvoji bolezni se pravi shizofrenija. Najdi si pomoc.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.03.2019 ob 15:34 DF gost

      Se podatek za vse BELOUSKE: leta 1985 je bil slovenski BDP primerljiv z Avstrijo in Finsko.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.01.2022 ob 22:31 lejla gost

      Virginia, ne vem kje ste pobrali, da je to priznana blagovna znamka v Italiji 🤔 Je pa malo boljsi od kitajskega tekstila 🤣

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.