https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Bosta Dnevnik in Večer dobila soglasje za združitev?

01.08.2018 ob 17:00  

Danes sta združitev napovedali Družbi Dnevnik, ki izdaja dnevni časopis Dnevnik, in Večer Skupina, ki izdaja dnevni časopis Večer. Za ta korak sta se družbi odločili zaradi razmer na trgu.


Že prejšnji teden sta družbi podali vlogo za soglasje ministrstva za kulturo za združevanje edicij obeh časopisov. Na Agencijo za varstvo konkurence pa sta danes podali vlogo za priglasitev koncentracije.

 

Na ministrstvu za kulturo so za STA pojasnili, da so prejeli skupno vlogo obeh družb za izdajo predhodnega soglasja za pridobitev 50-odstotnega lastninskega ali upravljavskega deleža oziroma deleža glasovalnih pravic v premoženju izdajatelja splošno-informativnega tiskanega dnevnika družbe DV mediji, ki pa še ni vpisana v sodni register.


Družba Dnevnik in Večer Skupina pričakujeta pozitivno rešitev podanih vlog. Združitev namreč naj ne bi predstavlja koncentracije na trgu dnevno-informativnih medijev.

Znižuje se namreč tako število kupcev dnevnih časopisov, kot obseg oglaševanja in zato dnevni časopis vedno težje samostojno izhajata. Družbi samo z združevanja in skupnim nadaljnjim razvojem vidita obstoj obeh dnevnih časopisov.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2018 ob 7:34 gost

      Naklada Večera in Dnevnika upada zaradi pristranskega poročanja.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2018 ob 16:51 DESNI FUKJENEC gost

        Katero je pravo? Reporter, Demokracija, Požareport, Orbanova - Janševa televizija???

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.