https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Mura 05 četrto najdražje moštvo v 2. ligi, Nafta drugo najcenejše v 1. ligi

19.5.2011  

Sodeč po tržnih vrednostih na nemškem spletnem portalu Transfermarkt.de je 23 igralcev Mure 05 vrednih nekaj več kot 1,4 milijona evrov, kar med desetimi slovenskimi drugoligaši pomeni četrta največja vrednost. V prvi ligi je Naftina ocenjena vrednost nekaj več kot 3,4 milijone evrov, manj pa je vreden samo še Triglav.

Večjo tržno vrednost od Mure 05 imajo po ocenah Transfermarkta v drugi ligi Interblock – skoraj tri milijone evrov, mejo dveh milijonov evrov presega še Labod Drava, medtem ko je vrednost Aluminija štiristo tisoč evrov več od črno-belih. Vsi omenjeni klubi so tudi na prvenstveni lestvici trenutno višje uvrščeni od murskosoboškega kluba. Je pa slednji na prvem mestu v povprečni starosti. Nogometaši Mure štejejo povprečno 20,9 let, sledita pa Interblock in Bela Krajina z 21,6 let. Trenutno vodilni Aluminij ima s 24 leti najstarejše moštvo, vsi preostali klubi pa so v razponu od 22,7 do 23,7 let.

(za podrobnosti kliknite na sliko)

Mitja Lotrič med najdražjimi nogometaši druge lige

Če pogledamo ocenjene vrednosti posameznih nogometašev pri Muri 05 je najdražji 16-letni napadalec Mitja Lotrič - 200 tisoč evrov, sledi vratar Aleš Luk z vrednostjo 150 tisoč evrov, medtem ko so Matic Maruško, Leon Horvat in Damjan Ošlaj ocenjeni na 100 tisoč evrov. Pogled ostale klube v drugi ligi razkrije, da so najboljše ocenjeni nogometaši Interblocka Matej Rapnik, Enow Juvette Tabot in Alen Čoralič, ter Janez Aljančič (Garmin Šenčurja), vredni naj bi bili 300 tisoč evrov, po 250 tisoč evrov ocenjena Tomaž Murko (Aluminij) in Aleš Čeh (Labod Drava), enako vrednost kot Lotrič pa ima še Matic Fink (Interblock).  V drugi ligi najdemo še dva pomurska nogometaša, ki sta ocenjena na 150 tisoč evrov – Kristijan Kulčar (Labod Drava) in 17-letni Matej Pučko (Aluminij).

Mitja Lotrič

Lendavsko moštvo četrto najmlajše v prvi ligi

V prvi ligi je z devetimi milijoni evrov daleč najdražje ocenjeno moštvo Maribor, sledi mu Domžale s šestimi milijoni, mejo petih milijonov pa presegajo še Olimpija, Luka Koper, Hit Gorica in Rudar Velenje, zelo blizu je še CM Celje. Odstopajo Primorje in Nafta, ki sta vredna pod štirimi milijoni evrov, Triglav pa ne dosega vrednosti niti treh milijonov evrov. Kar tiče povprečne starosti moštev so Lendavčani četrti najmlajši z 23,8 leti, mlajša moštva imajo Triglav (23,1 let), Maribor (22,9 let) in Hit Gorica (22,5 let). Najstarejše moštvo v povprečju ima Rudar - 26,2 let, mejo 25 let pa presegajo še Domžale, Luka Koper in CM Celje.

(za podrobnosti kliknite na sliko)

 

Pomurci v prvi ligi med dražjimi nogometaši

Med posamezniki je najdražje ocenjeni Naftaš Makedonec Agim Ibraimi z vrednostjo 400 tisoč evrov, sledi Vedran Vinko s 300 tisoč evri, Bojan Matjašec in Stjepan Caban pa naj bi bila vredna 250 tisoč evrov. Najdražji nogometaš v prvi ligi je še naprej mariborski kapetan Marcos Tavares, ki je ocenjen na okrogel milijon evrov, sledi pa mu pomurski nogometaš na začasnem delu pri Olimpiji Dare Vršič z 800 tisoč evri.

Takšna je tudi vrednost  nekdanjega nogometaša Nafte Konstantina Vassiljeva, ki zdaj igra za Luko Koper, tretji najdražji pa je Etien Velikonja s 750 tisoč evri. Tako kot Vršič v Ljubljani je Tadej Apatič najdražji nogometaš v Domžalah - ocenjen je na 500 tisoč evrov, medtem ko je Rok Buzeti drugi najdražji nogometaš pri Hit Gorici (350 tisoč evrov).

Od Pomurcev v prvi ligi še igrajo veterani Fabijan Cipot (Rudar), Milan Osterc (Luka Koper) in Danijel Brezič (CM Celje). Prva dva naj bi bila vredna po 250 tisoč evrov, zadnji pa 150 tisoč evrov.

Dare Vršič

Gregor Balažic najdražji Pomurec v tujini

Poiskali smo še ocenjene tržne vrednosti za nekatere pomurske nogometaše, ki si kruh služijo v tujini. Med njimi najvišje kotira Gregor Balažic (Karpat Lviv, Ukrajina) z vrednostjo 600 tisoč evrov, sledita pa mu Mitja Mörec (Lyngby, Danska) - 400 tisoč evrov in Borut Semler (Kaisar Kyzylorda, Kazakstan) - 300 tisoč evrov. Med legionarji najdemo še Jožeta Benka (Hubei Wuhan, Kitajska), ki naj bi bil vreden 250 tisoč evrov, na 200 tisoč evrov je ocenjen Stanislav Kuzma (Suduroy, Ferski otoki), medtem ko ima up lendavskega nogometa Mitja Novinič (AC Milan, Italija) na omenjenem nogometnem portalu vrednost 100 tisoč evrov.

Med vsemi slovenskimi nogometaši je največ vreden reprezentančni vratar Samir Handanovič (Udinese, Italija), kar 10 milijonov evrov, na drugem in tretjem mestu pa sta Josip Iličič (Palermo, Italija) in Tim Matavž (Groningen, Nizozemska) s 6 oziroma 5 milijoni evri.

Marko in Gregor Balažic

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Toki
      19.05.2011 ob 17:12 Toki

      Sploh se ne zavedamo kakšne igralce mamo tu v Prekmurji! Če Mura iz vseh teh naredi moštvo, ma ekipo za vrh 1. lige, pa za Evropo. Se kdaj toga dočakamo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sineson
      19.05.2011 ob 17:35 sineson

      neje božna ekipa iz toga, ja. Vse bi se dalo v MS, samo si mi moremo malo v glavaj spucati ene stvari pa te se lejko idejo pa nekšoga rednoga projekta.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. moped
      19.05.2011 ob 18:20 moped

      Za ekipo s takšnime igralce bi trbelo redne sponzore...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. prekmurjerepublika
      20.05.2011 ob 1:58 prekmurjerepublika

      ma te vidle ka mo muro za ene 2 lete pa glejdale v prvi ligi!! samo trbej dale delate pa nej popistite, mij navijače mo z muro ostale, nega tu kaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. murazavedno
      20.05.2011 ob 13:36 murazavedno

      tako je vedno pa če v 5 ale v prvoj lige

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. butec
      27.05.2011 ob 9:09 butec

      kelko je pa te vreden legenda Mure 05 Kamnik ? 100 evrov za njega dobimo? Takoj ga odamo hahahaha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.