https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

V Murski Soboti ponovno srednje-evropski pokal za mlade odbojkarje in odbojkarice na mivki

19.8.2018  

V Cona.centru Murska Sobota letos ponovno pripravljajo srednje-evropski pokal v odbojki na mivki, tokrat v starostni kategoriji do osemnajst let (U18).

Nastopilo bo 32 najboljših ekip iz sedmih srednje-evropskih držav

V Murski Soboti bo teko letos med 23. in 25. avgustom nastopilo skupaj 32 najboljših ekip iz sedmih srednje-evropskih držav, članic srednje-evropske odbojkarske zveze MEVZA: iz Avstrije, Slovaške, Češke, Madžarske, Hrvaške, Slovenije in iz Izraela. Dodatno bodo kot gostujoče države nastopile ekipe iz Cipra in še iz nekaterih drugih evropskih držav. Organizator bo podelil štiri posebna vabila mladim perspektivnim ekipam iz celotne regije ob reki Muri in s tem prispeval k razvoju te perspektivne športne panoge pri nas.


Odbojka na mivki je olimpijski šport že od leta 1996 in je bil drugi najbolj gledani šport na OI v Rio de Janeiru. Gre za izjemno atraktivno športno zvrst, tako v moški kot še posebej v ženski konkurenci. V Ljubljani se je minuli vikend končal turnir svetovne serije v odbojki na mivki. V naši neposredni soseščini, na Dunaju, se je že drugo leto zapored odvilo svetovno prvenstvo v odbojki na mivki. Naši sosedje so v preteklih desetletjih odbojko na mivki razvili v neslutene višave. Vrbsko jezero, kjer je še do prek kratkim potekalo svetovno prvenstvo, je tako postalo vrhunska turistična destinacija. Odbojka na mivki je torej šport, ki s sabo nosi izjemen potencial, predvsem v smislu promocije tako turizma kot tudi razvoja človeških potencialov. V Cona.centru imajo vizijo v prihodnjih letih v regijo ob reki Muri pripeljati evropsko prvenstvo v odbojki na mivki.

Srednje-evropski pokal v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let (MEVZA U18 Beach Volleyball Youth Cup) se bo pričel v četrtek, 23. avgusta z registracijo tekmovalcev in javnim večernim žrebom in nadaljeval v petek, 24. avgusta, na Letnem kopališču Murska Sobota s skupinskimi dvoboji ter zaključil v soboto, 25. avgusta s finalnimi dvoboji in slovesno podelitvijo pokalov in medalj.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.