https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Beltincih počastili 22. občinski praznik in dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

Beltinci, 18.08.2018 ob 10:45  

Včeraj, 17. avgusta je v kulturnem domu Beltinci potekala Osrednja občinska slovesnost v počastitev 22. občinskega praznika Občine Beltinci in Dneva združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Slavnostni govornik je bil župan Milan Kerman, slovesnosti pa so se udeležili tudi predstavniki drugih pomurskih občin ter tudi poslanec Jožef Horvat. Slovesnega dogodka so se udeležili tudi gosti iz Poljske in iz Srbije.

Poleg počastitve 22. občinskega praznika Občine Beltinci in Dneva združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, je župan, Milan Kerman, ob tem dogodku podelil tudi županova priznanja. Letošnji dobitniki so bili zlati maturanti iz občine Beltinci (Jernej Jerebic, Sanja Zver, Liridoma Zumeri in Nuša Tkalec), Dom Janka škrabana Beltinci, Glasbena šola Beltinci, Folklorna skupina KD Marko, Gasilska zveza Beltinci ter Folklorna skupina KUD Beltinci. Plaketo občine Beltinci je prejel Kolesarski klub Beltinci, za 70 let aktivnega delovanja na področju kolesarstva.

Ob koncu proslave so z ubranimi glasovi občinstvo zabavali člani moškega kvinteta Aeternum, po proslavi pa je za Kulturnim domom sledila pogostitev za obiskovalce.

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija