https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pahor prisostvoval na slavnostni otvoritvi večnamenskega prostora v romskem naselju

Dolga vas, 23.08.2018 ob 15:00  

V romskem naselju Dolga vas je bilo danes zelo slovesno. Tam so namreč otvorili večnamenski prostor, slovesnosti pa se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Večnamenski prostor bo namenjen izvajanju različnih aktivnosti v romskem naselju predvsem pa nudenju dodatne učne pomoči romskim učencem in dijakom ter organizaciji in izvajanju delavnic v okviru projekta VNRC Dolinsko.

Ob priložnosti so navzoče nagovorili mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava, Nataša Horvat, predstavnica romske skupnosti, mag. Stanko Baluh, direktor Urada RS za narodne skupnosti in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Župan Balažek je ob otvoritvi izrazil željo, da bo prostor dobro služil vsem, tako Romom kot neromom in da čez leta pride čas, ko se več ne bomo pogovarjali o romskih naseljih, ampak bomo rekli le naselje, kjer živimo vsi različni, takšni in drugačni, predvsem kvalitetno in v lepem sožitju.

Predsednik Pahor, ki se v tem mandatu še posebej posveča sožitju med romskim prebivalstvom in večinskim narodom, je v svojem govoru opozoril, da se je ob evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih sistemov, dobro spomniti tudi, da so bili Romi žrtve vseh treh totalitarizmov. Evropski parlament je leta 2015 sprejel resolucijo, v kateri tudi opozarja na to, da so Romi še vedno, v skoraj vseh državah EU, bolj ali manj diskriminirana skupnost in da jim je potrebno zagotoviti približno enake pogoje za kakovostno življenje, kot jih uživamo sami.

Mag. Anton Balažek, Nataša Horvat in Predsednik republike Borut Pahor so prostor slovesno otvorili, nato pa so si ogledali tudi notranjost objekta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2018 ob 16:42 gost

      To barako pozimi razmečejo zaradi lejsa in do ga skurili

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2018 ob 16:44 gost

      Ge pa te Horvat pa Muc in Rudaš ?

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2018 ob 17:04 Branko gost

      Pahor, ROMI - po domače cigani so bili žrtve samo nacizma in fašizma kot vsi ostali Slovenci, ne socializma, v kapitalizmu smo pa žrtve mi ostali.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2018 ob 10:39 Znebimo se polžev gost

      Pahor se je dobesedno zlil z njimi , upam da bomo imeli priložnost občudovati tudi kakšen selfi od g.presidenta ,ja , ja .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.