https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Po prvem dnevu tekmovanja v četrtfinalu dve ekipi iz Sloveniji pri fantih in tri ekipe pri dekletih

Murska Sobota, 25.8.2018  

Prvi dan tekmovanja mladih ekip v odbojki na mivki je minil v sproščenem vzdušju, vse ekipe so odigrale štiri tekme v skupini. Zmagovalca skupine A pri fantih sta pričakovano Možič/Udrih, zmagovalka skupine B je gostujoča ekipa iz Cipra Savidis/Sotiris. Pri dekletih je v skupini A zmagala ekipa iz Slovenije Špoljarič/Žužek in v skupini B lokalna ekipa, ki nastopa s posebnim povabilom organizatorja, sestri Ajda in Gaja Kuhar. Zadnja tekma 5. kroga je bila prekinjena zaradi nevihte in bo ponovno odigrana danes zjutraj.


Ekipe iz širše murske regije so pridobivale dragocene izkušnje. Vori in Krajcar sta igrala v zahtevni skupini, pokazala zelo všečno igro na trenutke a so bili tekmeci premočni za prvo zmago v mednarodni konkurenci. V skupini B sta bila Bedrač in Kovačič zelo prijetno presenečene skupine, saj sta en dvoboj dobila z 2:1 v nizih in enega z enakim izidom tesno izgubila. Možič in Udrih sta potrdila vlogo favoritov in suvereno osvojila prvo mesto v skupini A. Prvo mesto v skupini B je osvojila gostujoče ekipa iz Cipra in prav zanimivo bo videti, kako visoko bosta gostujoča igralca posegla na jutrišnjih izločilnih tekmah. Dvojica iz Slovenije Rozman in Šen je upravičila posebno vabilo organizatorja in v tej skupini osvojila drugo mesto.

Danes se bo tekmovanje nadaljevalo že ob 8:30 uri, ko bodo odigrana prva četrtfinalna srečanja tako pri dekletih kot pri fantih. Organizator predvideva takojšnje nadaljevanje in druga četrtfinalna srečanja že ob 9:30 uri. Srečanje za razvrstitev in polfinalna srečanja potekajo tekom dneva. Finalno srečanje pri fantih je predvideno ob 14. uri, finalno srečanje pri dekletih potem ob 15. uri.

Četrtfinale dekleta, igrišče št. 1, ob 8:30 uri: Špoljarič / Žužek (SLO): Gecikova / Ciganikova  (SKV)

Četrtfinale dekleta, igrišče št. 3, ob 8:30 uri: Zbičajnik / Marolt (SLO) : Vasvari / Vasvari (HUN)

Fantje bodo srečanja igrali na igriščih št. štiri in pet in bodo prav tako pričeli s tekmami ob 8:30 uri:

Četrtfinale fantje, igrišče št. 4, ob 8.30. uri: Rozman / Šen (SLO): Antoni / Krassnig (AUT)

Četrtfinale fantje, igrišče št. 5, ob 8.30. uri: Savidis / Siapanis (CYP): Herman / Berčik (CZE)

Več fotografij v spodnji galeriji...

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.