https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nam vendarle ne bo več potrebno prestavljati ure?

31.08.2018 ob 12:00  

Jean Claude Juncker, predsednik Evropske komisije je napovedal, da bo v Evropski Uniji uveden le še poletni čas. Za nemško televizijo je povedal, da je bilo glasovanje jasno, saj večina sodelujočih v posvetovalnem vprašalniku EU, želi  trajen poletni čas. "In tako tudi bo."


V anketi, v kateri je sodelovalo več kot 4,6 milijona evropejcev in podalo svoje mnenje glede ureditve poletnega časa, je razvidno, da je večina Evropejcev proti premikanju ure. Glede na neuradne podatke, naj bi se tako odločilo kar 80 odstotkov sodelujočih.

Foto: Wikipedia.org

Predsednik Komisije je dejal, da se bo pri Evropski komisiji zavzel za pripravo ustreznega zakonodajnega predloga, nato pa so na potezi članice Evropske Unije in Evropski Parlament. Kot poročajo pri STA, je Junker za jutranjo odajo ZDF povedal, da ni smiselno spraševati ljudi, kaj mislijo, potem pa ignorirati njihovega mnenja. »Ljudje to želijo, mi bomo to naredili«

Glede na sedanjo zakonodajo Evropske Unije o ureditvi ure, jo je potrebno premakniti dvakrat letno, zaradi upoštevanja spreminjanja dolžine dneva svetlobe. Ta ureditev velja že vse od leta 1980 in zagotavlja enoten pristop glede premika ure na trgu. Nekatere članice pa so poletni čas začele uporabljati še pred tem.  V Sloveniji in nekdanji Jugoslaviji so premik ure uvedli leta 1982.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.