https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Kraparji so se družili na gramoznici Krog

20.9.2018  

V organiziraciji članov kraparske sekcije RD Murska Sobota je potekalo tekmovanje v krapolovu na gramoznici Krog.

Tako kot prejšnje leto, so člani kraparske sekcije RD Murska Sobota organizirali kraparsko druženje na gramoznici Krog. Na samo tekmovanje so se člani s predsednikom kraparske sekcije Dejanom Bukovcem pripravljali kar nekaj časa, saj je bilo potrebno zagotoviti urejeno okolico jezera, primerno zastavljene ribolovne koridorje ter urejene pozicije. Za tekmovanje so razpisali 7 prostih ribolovnih mest, ki so bila v kratkem polno zasedena. Tekmovalci ter člani kraparske sekcije so se zbrali ob gramoznici Krog v petek 7. 9. 2018 ob 16. uri, na žrebanju ribolovnih pozicij. Ko so tekmovalci prejeli izžrebane ribolovne pozicije, so se odpravili na svoja mesta in razpakirali potrebne stvari. Druženje  je potekalo do nedelje, 9. 9. 2018 do 11. ure.

Sam ribolov je potekal po načinu »ujemi in spusti«, saj je tudi glavni namen dogodka bilo druženje kraparjev iz cele Slovenije. Ob ulovljeni ribi, so tekmovalci bili zadolženi poklicati enega izmed članov sekcije, ter ga obvestiti o ulovljeni ribi. Člani sekcije so se po prejetem klicu odpravili na ribolovno pozicijo, ter ustrezno stehtali ribo. Za ulov je štel vsak krap in amur, katerega težo so zapisali v evidenco. Ostalih rib niso tehtali.

V nedeljo se je tekmovanje zaključilo ob 11. uri. Tekmovalci so pospravili opremo, ter se odpravili na nogometno igrišče v Krogu, kjer je potekala podelitev nagrad ter pogostitev tekmovalcev z odličnim bogračem. Vsaka ekipa je dobila praktične nagrade, prav tako je bil nagrajen ulov najmanjše ter največje ribe.

  1. Mesto:  CT B&P (36,9 kg) – 2x5-dnevna ribolovna karta na jezeru Krog + praktične nagrade

  2. Mesto: Mišel Zadravec Carp Baits (21,52 kg) – 2x vikend ribolovna dovolilnica za jezero Krog + praktična nagrada

  3. Mesto: CT »KRTA« (18,5 kg) - 2x 24 urna ribolovna dovolilnica za jezero Krog + praktična nagrada

  4. Mesto: CT C. LOVERS (10,08 kg) – praktična nagrada

Ekipe brez ulovljene ribe so si izžrebale še preostale praktične nagrade (CT BFBaits, CT Monster Bite, CT Nikl).

Praktične nagrade za največjo ribo je prejel Primož Cetin z ulovljenim krapom 19,08 kg. Za najmanjšo ribo je prejel nagrado Aleš Cigut s prelepim krapom s težo 3,54 kg.

 

Člani kraparske sekcije RD Murska Sobota napovedujejo, da se bo v letu 2019 organiziralo vsaj 1 tekmovanje na gramoznici Krog.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2018 ob 21:35 Krapar gost

      Pohvalno....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2018 ob 21:46 Žarko gost

      fajn tou

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2018 ob 23:27 Aleš gost

      Pohvale organizatorjem !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.