https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Jevšek: Inovativnost moramo deliti v naš lokalni DNK

Murska Sobota, 28.09.2018 ob 13:39  

V okviru Festivala znanstvene ustvarjalnosti sobota v petek, je v prostorih Pomurske gospodarske zbornice potekala konferenca z naslovom URBANE INOVACIJE V LOKALNEM OKOLJU. Dogodek je organiziral Pomurski Tehnološki Park s sodelovanjem Mestne občine Murska Sobota.


Uvodni pozdravni govor za otvoritev konference je imel župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. Govorniki na konferenci pa so bili strokovnjaki in predstavniki različnih organizacij, ki bodo s svojimi prispevki osvetlili rešitve, izzive in priložnosti za prihodnost mest in skupnosti. Moderator konference pa je bil Tomaž Lapoša, projektni vodja na Pomurskem Tehnološkem Parku.

Svoje predstavitve so imeli: mag. Marko Močnik, direktor Pomurskega Tehnološkega Parka, Andreja Hlišč, vodja projektov v Tehnološkem Parku Ljubljana, Simona Knezevič Vernon, vodja oddelka za krepitev podjetništva v Tehnološkem Parku Ljubljana, Matjaž Gerl, samostojni svetovalec na E-zavodu, Matjaž Šteblaj, direktor SRIP Pametna Mesta in Skupnosti, Blaž Peternel, Predstavnik SmartIS City, d. o. o., Damjan Šavko, produktni vodja pri 3 Port d. o. o., dr. Niko Lukač in Marko Bizjak, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze Maribor, Matic Sušnik, CEO pri ETOS Solutions d. o. o. in Aleksander Nemec, direktor pri PLEIONE, raziskave in razvoj Aleksander Nemec s. p. Konferenco je poprestrila predstavitev navidezne (VR) in obogatene (AR) resničnost za uporabo v industriji, ki jo je pripravil podjetniški inkubator iz Ludbrega, Hrvaška. 

Župan Mestne Občine, dr. Aleksander Jevšek je v svojem uvodnem govoru povedal: ˝Murska Sobota je majhno mesto, velikih ambicij, zato si zastavljamo vprašanje, kako naj občina s svojimi storitvami učinkovito odgovori na potrebe ljudi in celotne skupnosti, v 21. stoletju na trajnostni način. Soboto vidimo kot mesto visoke kakovosti življenja, ker omogočamo dobro povezanost s širšo regijo in v mednarodnem prostoru, kjer je, kar se nas tiče, izjemoma ugoden položaj. Pod svoj strateški cilj smo si zastavili visoko kakovost življenja, ki je naša ključna primerjalna prednost, s katero si drznemo tekmovati z najboljšimi evropskimi mesti in regijami. S to prednostjo želimo v Mursko Soboto pritegniti nove vsebine, nove naložbe in nove ljudi, ki jih namesto vrveža velemest, zanima mir urbanega okolja, a hkrati njegova kulturna pestrost, finančne priložnosti in dragoceno naravno okolje. Zato moramo inovativnost deliti v naš lokalni DNK. Samo z inovativnimi rešitvami lahko premagamo lastne izzive, pred katerimi stojimo kot mesto, kot skupnost in kot regija. Tudi zato smo začeli s pobudo Murska Sobota za prihodnost, MS4FUTURE, ki jo sedaj razvija in poganja Pomurski Tehnološki Park. Murska Sobota in Pomurje bosta med zmagovalci teh globalnih izzivov. Verjamem, da bo tudi današnji dogodek, zastavil jasno pot naprej z rešitvami in ukrepi za transformacijo Murske Sobote v pametno mesto, sposobno uresničiti priložnosti, pred nami za trajnostno povečanje kakovosti življenja.˝

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija