https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomgrad odprl vrata mladim

Murska Sobota, 11.10.2018 ob 13:00  

Pomgrad je tudi letos organiziral dan odprtih vrat za učence četrtih razredov osnovnih šol. Šolskega dneva se je udeležilo kar 214 učencev, ki so prišli iz I., II. in III. Osnovne šole Murska Sobota ter iz Osnovne šole Tišina. Učenci so bili posebej navdušeni nad velikimi gradbenimi stroji ter ukrepi družbe Pomgrad na področju recikliranja odpadnega gradbenega materiala.

Učenci, ki so obiskali družbo Pomgrad so bili izjemno zvedavi. Še posebej jih je presenetilo dejstvo, da se odpadni gradbeni material (opeke, asfalt in odpadni beton) reciklira in ponovno uporabi. Z velikim zanimanjem so prisluhnili tudi predstavitvi asfaltne baze, kjer so spoznali, da v Pomgradu proizvajajo kar 40 različnih zmesi asfalta.

Ob začetku obiska v družbi Pomgrad so šolarjem predstavili različne poklice v gradbeništvu, od zidarjev, tesarjev, gradbenih inženirjev, pa vse do zaposlenih v upravi. Nekateri učenci so ob tem izrazili željo, da bi tudi sami nekoč delali v gradbeništvu.

Dan odprtih vrat je eden izmed ukrepov, s katerim družba Pomgrad naslavlja problematiko pomanjkanja ustreznih kadrov na področju gradbeništva, s katerim se ne sooča zgolj Pomgrad temveč celotni slovenski gradbeni sektor. Z dnevom odprtih vrat Pomgrad učencem od blizu predstavi poklice v gradbeništvu in morda se na podlagi tega obiska kakšen izmed šolarjev tudi odloči za nadaljevanje izobraževanja na gradbenem področju. 

Foto: Pomgrad

 ˝Veseli nas, da je toliko učencev obiskalo naše podjetje, saj nas to navdaja z upanjem, da bo morda kakšen izmed teh šolarjev svojo karierno pot gradil ravno v našem podjetju. Učencem smo želeli celostno predstaviti delo v gradbeništvu, vse od dela na terenu do projektiranja. S takšnimi aktivnostmi želimo v Pomgradu povrniti ugled gradbenega poklica, ki je v preteklih letih med mladimi postal manj zanimiv,˝ je ob obisku otrok povedal predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2018 ob 21:03 Delavec gost

      Pa so jim tudi povedali kako slabo plačujejo svoje zaposlene ?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2018 ob 23:56 delovodja gost

      Saj sigurno bi njim Iztok povedal,ampak pozabil je.Drugič ga moraš opomnit.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2018 ob 17:42 victor gost

      Nekdo je zapisal, da je delal za 3 evre na uro. Je to res?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2018 ob 18:38 Feri gost

      Pa ka se preseravlete deca ?! Ite tja , kjer vas boljše plačajo! Kdo je kriv temu ? Država , zakoni !!!! Iztok Polanič direktor , je pravi človek s katerim se da pogovoriti ! Da vse kar je potrebno delavcu dati po KOLEKTIVNI POGODBI !!!!! Potem pa ne serjite v lasten lonec !!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.