https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kdo bo sedel na Balažekov stolček?

11.10.2018 ob 7:00  

Na prihajajočih lokalnih volitvah, ki bodo potekale v nedeljo, 18. novembra, mag. Anton Balažek ne bo kandidiral za župana Občine Lendava. Z listo stranke DeSUS se bo potegoval za članstvo v občinskem svetu.

Svojo odločitev je povedal na tradicionalnem pikniku stranke DeSUS, kjer je lendavski župan nagovoril zbrane in jih seznanil z odločitvijo glede sodelovanja na lokalnih volitvah. Med drugim je povedal, da je potrebno mladim dati priložnost tudi na volitvah in jim stati ob strani, da lahko uresničijo svoje zamisli.

Kot so zapisali na spletni stran lendavske občine je župan mag. Anton Balažek prisotne zaprosil, da z razumevanjem sprejmejo njegovo odločitev in ob tem povedal: "Odločitev sem sprejel že pred štirimi leti, ko sem povedal, da je to moj zadnji županski mandat. Počaščen sem, da so mi volivci zaupali štiri mandate in 16 let županovanja v občini Lendava. Storil sem vse, kar sem znal in zmogel, da bi Občina dobro opravljala svoje poslanstvo in se razvijala. Na opravljeno delo sem ponosen. Uspeli smo s trdim delom, znanjem in sodelovanjem. Hvala vsem, ki ste me pri tem podpirali, mi stali ob strani in mi zaupali."

Foto: Arhiv Pomurec.com

Svojo kandidaturo za župana Občine Lendava so na prihajajočih lokalnih volitvah že potrdili dr. Mihael Kasaš, ki se bo v igro za župana podal drugič zapored, lendavski podjetnik Janez Magyar in lendavski občinski svetnik Igor Kulčar.

 

 

 

 

    Fotogalerija