https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob Soboškem jezeru uradno odprli motorični park

Murska Sobota, 26.10.2018 ob 17:15  

Danes je potekala otvoritev južnega dela Soboškega jezera z motoričnim parkom, prostori za piknike, prireditvenim prostorom, sprehajalnimi potmi in urejenim nabrežjem, ki predstavlja začetek celovitega razvoja Soboškega jezera kot nastajajočega športnega, turističnega in doživljajskega parka in nove turistične destinacije v srcu Pomurja.


Naložbo v vrednosti 1,6 mio EUR v 80 odstotkih sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. V naslednjih mesecih bo ob jezeru zaživel tudi paviljon Expano, ki bo kot turistično središče regije z informacijami, storitvami in predvsem interaktivno predstavo Pomurja nagovarjal obiskovalce k odkrivanju regije.

V sklopu projekta je revitaliziranih 43.183 m2 degradiranih površin, zasajenih 159 dreves in urejene športno – rekreacijske površine. Tako je južni del Soboškega jezera urejen po načelih trajnostnega razvoja s posebno skrbnostjo za zaščito jezerskih in objezerskih biotopov.

Slavnostni govornik je bil minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Jernej Pikola, ki je povedal, da sta »Murska Sobota, Pomurje in Slovenija danes bogatejša, ker smo tukaj sredi Pomurja začeli postavljati novo turistično destinacijo privlačno za domačine in za obiskovalce. Soboško jezero pa ima ob športu, rekreaciji in druženju še eno ambicijo: da postane skupaj s paviljonom Expano tudi učna in izobraževalna pot, prvenstveno namenjena otrokom in mladim. Expano sam bo odličen način, da učencem in dijakom po vsej Sloveniji predstavimo Pomurje.«

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je povedal, da "Soboško jezero danes postaja del turistične ponudbe Pomurja, ki doživlja turistični razcvet. Ljudje iz Murske Sobote že desetletja spontano razvijajo življenje jezera z ribištvom, veslanjem, potapljanjem in jadranjem. S svojimi aktivnostmi so dali gramoznici novo vizijo, da Soboško jezero razvijemo v sodoben športni, turistični in doživljajski park. To je zato šele začetek razvoja jezera in ponudbe raznolikih vsebin za šport in rekreacijo za domačine in za obiskovalce."

Na otvoritvi so sodelovali dijaki Gimnazije Murska Sobota, izveden pa je bil tudi prikaz uporabe gibalnih orodij.

Pridobitve:
•    revitalizacija 43.183 m2 degradiranih površin,
•    motorični park s 35 vadbenimi postajami
•    otroško igrišče z igrali,
•    ureditev prireditvenega prostora s potrebno javno infrastrukturo,
•    4 prostori za piknike,
•    ureditev sprehajalnih poti z urbano opremo (javna razsvetljava, klopi in koši za odpadke),
•    ozelenitev celotnega prostora z zasaditvijo 159 dreves,
•    urejene športno – rekreacijske površine.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2018 ob 18:02 DEBELI FUKJENEC gost

      Vsak dan je bolj debeli. Moral bo imeti vsakodnevne učne ure v motoričnem parku.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2018 ob 20:35 suhi prifukjenec gost

      Mijslin, ka bi se tudi un s teuf strinjo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2018 ob 21:31 Aha,aha gost

      Glede na to , da gospa Perhavec non stop promovira zdrav način življenja in mobilnost bi lahko za začetek pokazala nekaj vaj na teh bio-orodjih .

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.10.2018 ob 0:34 prlek gost

      Lepo. Super. Čestitke. Vseeno pa me nekaj zanima. Ves čas se govori, da je ta Expano država podarila za Pomurje. Ampak do sedaj se je še vse dogajalo samo v Prekmurju. Kako to, da se potem ne povabi koga zraven z desnega brega Mure, če se že govori o Pomurju? Vse zadeve je peljala MOMS. So mogoče koga z desnega brega Mure zaposlili tam? Za dva vem, da sta se zanimala in jih sploh nihče ni jemal resno, ker nista bila iz MS. Še enkrat. Vesel sem, da se je to zgradilo in upam, da bo uspešno služilo svojemu namenu. Ostaja pa grenak priokus.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.10.2018 ob 7:38 mdjar gost

      Prlek, ne teži, avtohtoni prekmurci si sigdar privlečemo tutore od indri, Jevšeka z koroške, Đurova od nendre dole, Židana tuj nendri z štajera..., mogoče pa sta tvojiva nej prave knjižice mela... Naj se javita pri frangeži v mb, ka jima pravi paspoš da...

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.10.2018 ob 11:31 Ggghhh gost

      Rdečkarji na kupu

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2018 ob 11:37 zgodovina gost

      Še glava vas bo bolela zaradi tega.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.10.2018 ob 13:08 lolek gost

      Zakaj ima ta človek takšno odbijajočo faco?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.10.2018 ob 14:18 Đa naven gost

      Ka tu v ton motorističnomi parki kakšne omejitve gestejo , zavolo kil pa take pa to , ges san malo bole močen pa njin ne bi rad že prvi den vse vkup spotro , aja pa če doj spadnen te san zavarovani , majo oni kakšno polico , ali kak , telko , pa naj bo Sila z vami .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.10.2018 ob 14:26 Đa naven gost

      Tak vse zgleda kak či bi voda skup prinesla te bio motorične naprave , zdaj pa me zanima če je to tudi za nas malo bole močne , ka ne bi rad njin že prvi den kaj spotro , pa kak je z zavarovanjom , če se kaj zgodi , kakšen zlom ali kaj podobnoga ,.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2018 ob 15:22 DEBELI FUKJENEC gost

        Polanič še ni utegnil namestiti tabel z napisom: vse, kar počnete, počnete na lastno odgovornost! Mislim, da drug teden bodo postavljene.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.10.2018 ob 20:53 Optik gost

      Palček bi lejko Pinokiji očala posoudo, ka žmetno gleda :-)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.10.2018 ob 23:13 DEBELI FUKJENEC gost

      Zdaj bodo odpirali del za delom tega projekta. Da se bo lahko župan večkrat slikal in večkrat najedel in napil. Na koncu bo pa zapel Silvestrski poljub.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.11.2019 ob 19:32 Janez gost

      Vsi imate problem, ko se gradi ali ko se ne. Rajši pomislite kaj vi prispevate za boljši jutri kot pa samo jamrate. Ter pišete tukaj, ker ste nezadovoljni sami sabo in kritizirate vse, kar naredijo drugi. Pojdite ter preizkusite vse naprave, ki so vam na voljo kot pa da tukaj pišete bedarije.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.