https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mag. Aleš Cantarutti: »Beltinci imajo maksimalno podporo za zagon podjetništva in obrtništva z ustvarjanjem novih delovnih mest«

Beltinci, 14.11.2018 ob 14:35  

S predvidenimi ukrepi za zagon malega gospodarstva mora v Občini Beltinci vzkliti dobro seme, ki bo obrodilo nova delovna mesta.


Na pobudo kandidata za župana Občine Beltinci Marka Viraga, je današnji obisk državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Aleša Cantaruttija v Občini Beltinci prinesel jasno sporočilo o pomenu razvoja Beltincev za razvoj celotnega Prekmurja. Osrednja prioriteta bo z dodatnimi ukrepi zagotoviti zagon gospodarstva na podlagi novih delovnih mest ter učinkovita podpora uspešnim in perspektivnim mladim podjetnikom. Mag. Cantarutti si je v okviru obiska Beltincev ogledal področje ob železniški progi in avtocesti, ki je primerno za novo industrijsko logistično cono, obrtno - industrijsko cono v Beltincih in podjetje Aluvar v Gančanih.

Občina Beltinci nujno potrebuje ukrepe, ki se bodo začeli čim prej izvajati. Zagon gospodarstva mora temeljiti na ustvarjanju novih delovnih mest. Ukrepi morajo biti transparentno predstavljeni, s takimi pogoji, da bodo za podjetja motivacijski mehanizem in ne administrativna ovira. Zato so na ministrstvu pripravili dodatne ukrepe, s katerimi bi dosegli želene učinke. Tako želijo oživiti industrijsko cono, vzpodbuditi razvoj inovativnih in visokotehnoloških podjetij, pospešiti razvoj podjetniških inkubatorjev, znanstvenih parkov in co-workinga.

Mag. Aleš Cantarutti si je danes v okviru obiska v  Beltincih ogledal področje ob železniški progi in avtocesti, ki je primerno za novo industrijsko logistično cono. Obiskal je obrtno - industrijsko cono v Beltincih, ki nujno potrebuje investitorje in podjetje Aluvar v Gančanih. S kandidatom za župana Občine Beltinci Markom Viragom, ki je državnega sekretarja povabil na obisk, sta se pogovorila o 10 ukrepih, ki so jih pripravili za zagon malega gospodarstva in podjetništva. Prav uspešni obrtniki in mlada perspektivna podjetja morajo predstavljati hrbtenico gospodarstva v regiji. Ob obisku je državni sekretar mag. Aleš Cantarutti poudaril: »Občina Beltinci potrebuje mladega, odločnega župana, ki bo državna razvojna sredstva in roko pomoči, ki jo ponujajo ministrstva vsak teden pocukal za rokav za dobro razvoja v svoji občini«.

Marko Virag je ob obisku poudaril: »Izjemno smo veseli, da imamo podporo za razvoj gospodarstva in nova delovna mesta v naši občini. Tako bomo lahko uspešno pridobili razvojna sredstva in privabili domače in tuje investitorje. Naši delovni in pošteni ljudje si to več kot zaslužijo«.

Naročnik oglasa je Marko Virag.

    Fotogalerija