https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Puconci podpisala namero o sodelovanju z ukrajinsko skupnostjo Poljana

Puconci, 22.11.2018 ob 14:30  

V občini Puconci je v sredo, 21. novembra, v Spominskem domu Števana Küzmiča potekal podpis namere o sodelovanju v prihodnje, med puconsko občino ter ukrajinsko skupnostjo Poljana, ki se nahaja v zahodnem delu te velike slovanske države.

 

Podpis namere o sodelovanju med obema lokalnima skupnostima je del projekta v okviru pristojnega ministrstva in je za obe strani nezavezujoč, hkrati pa je podpisan z željo po sodelovanju na različnih področjih. Obe strani sta namero o sodelovanju podpisali z namenom povezovanja v prihodnje, pobratenosti ter za krepitev dvostranskega sodelovanja na področjih gospodarstva, turizma, ekologije, kulture in v iskanju ostalih skupnih točk.

Namera za krepitev gospodarskih stikov, razvoja turizma in ekologije ter kulturnega povezovanja

Ukrajinski gostje so si občino Puconci izbrali zaradi nekaterih podobnih značilnosti, kot so velikost občine, verska raznolikost, razvoj podeželskega turizma, obrtno-industrijska cona ter nenazadnje zgodovinske in kulturne povezave s to slovansko državo na vzhodu Evrope. Sporazum o sodelovanju v prihodnje je s predstavniki ukrajinske Poljane podpisal dosedanji in na lokalnih volitvah ponovno izvoljeni župan občine Puconci, Ludvik Novak, ki je uvodoma pozdravil goste ter v zvezi z namero o sodelovanju spregovoril nekaj besed.

Ogledali so si CEROP, proizvodne prostore Roto in Zeleno dvorano v Puconcih

Že čez dan je na obisk v puconsko in ostale pomurske občine prišlo 23 predstavnikov iz Ukrajine, kjer so si ogledali nekatere infrastrukturne objekte, znamenitosti ter podpisali namere o sodelovanju. Ukrajinske goste je v občini Puconci posebej zanimalo področje podeželskega turizma, ki v Pomurju ter na Goričkem predsatvlja pomembno gospodarsko panogo in potencial v prihodnosti. V nadaljevanju so si ogledali sodobno odlagališče za odpadke CEROP, ki predstavlja napredno obliko ravnanja z odpadki, katero želijo razviti tudi v Ukrajini.

Čez dan so si gostje iz Ukrajine prav tako z zanimanjem ogledali proizvodne prostore podjetja Roto v obrtno-podjetniški coni, ki se v Puconcih uspešno razvija. Obenem so si gostje še ogledali ter bili navdušeni nad sodobnim športnim centrom in Zeleno dvorano v Puconcih.

Vzpostaviti prijateljske odnose in okrepiti sodelovanje med slovanskimi narodi

Kot je ob tej priložnosti izpostavil župan Občine Puconci Ludvik Novak, pa je poleg krepitve gospodarskih stikov in sodelovanja na področju turizma, namen podpisa predvsem vzpostaviti prijateljske odnose in sodelovanje med slovanskimi narodi v Evropi, ki pa jih lahko še okrepimo.

Razdalja 600 kilometrov do zahodne ukrajinske meje namreč ni tako velika, Ukrajina pa je velika slovanska država na vzhodu Evrope, s potencialom za razvoj v prihodnje. Obenem želi tako občina Puconci krepiti svojo prepoznavnost tudi izven slovenskih meja.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2018 ob 18:43 EmmyVincent gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obiščite našo spletno stran za več podrobnosti. Tu lahko preverite tukaj ........>>>> WebJob33.COM

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2019 ob 9:47 Smith gost

      get complete details about cockroach life at one place https://cockroachlife.com/ we wish all the best.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2019 ob 9:49 jack denial gost

      get complete information about IIC World Cup Prize Money Winner Team & Man of the Match

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.