https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sodelavci urgentnega centra iz Murske Sobote pomagali v dobrodelni akciji v Filovcih

Filovci, 24.11.2018 ob 18:00  

Po obsežnem požaru gospodarskega poslopja avgusta letos v Filovcih, je v soboto, 24. novembra, v bližnjem gozdu nedaleč od domačije, potekala tradicionalna, letos že tretja dobrodelna delovna akcija sodelavcev urgentnega centra iz Murske Sobote.


Z dobrodelno delovno akcijo ponovno pokazali pripravljenost za pomoč ljudem v stiski

V soboto, 24. novembra, je v Filovcih v bližini domačije, kjer je letos poleti velik požar uničil kmetijsko gospodarsko poslopje, potekala dobrodelna akcija sodelavcev urgentnega centra iz Murske Sobote. Kot je povedala vodja akcije mag. Marija Zrim, glavna sestra urgentnega centra v Murski Soboti,  s sodelavci vsako leto v predprazničnem času  pripravijo določeno dobrodelno akcijo. Urgentni center obratuje tretje leto, tako, da je letošnja delovna akcija prav tako tretja in se tradicionalno nadaljuje. Vedno izberejo nekoga iz lokalnega okolja, ki rabi pomoč ali je v stiski. Letos so se tako odločili za g. Ošlaja iz Filovcev, saj še nima spravljenih drv za kurjavo, zima pa je že pred vrati.

  

V delovni akciji sodelovalo okoli 15 sodelavcev urgentnega centra v Murski Soboti

Sodelavci urgentnega centra so bili, tako kot do sedaj, tudi letos pripravljeni poprijeti za delo. V sobotni delovni akciji se je zbralo okoli 15 sodelavcev urgentnega centra v Murski Soboti, v prostovoljstvu pa se jim je pridružil tudi vaščan. Z drvarjenjem v bližnjem gozdu so pričeli v soboto ob osmih zjutraj, okoli poldneva so pod streho spravili že 5 prikolic drv, s spravilom drv pa bodo nadaljevali na domačiji g. Ošlaja, tako, da bo delovna akcija trajala ves dan.

Poleg organizacije delovne akcije pa so sami poskrbeli za malico in tople napitke, gorivo za motorno opremo in ostali potreben material. Poskrbljeno je tudi za varstvo delavcev, saj je zastopnik poskrbel tudi za zaščitno delovno obleko in opremo.

S sodelavci v urgentnem centru so dnevno prisotni  stiskam ljudi

Kot je še izpostavila vodja akcije mag. Marija Zrim, s sodelavci urgentnega centra vidijo ogromno stisk ljudi s prve roke, saj so jim tudi dnevno prisotni. S prostovoljnimi delovnimi akcijami pa želijo biti tudi vzgled v lokalnem okolju. Kot je dodala mag. Zrimova, s sodelavci v urgentnem centru na prvem mestu zaznajo stiske ljudi, saj so tudi prvo vstopno mesto v zdravstvu.

»Včasih lahko z malo pozornosti in dela ter ne nujno velikim denarnim prispevkom, doprinesemo k reševanju problemov v okolici, kar pa nekomu v stiski, pomeni ogromno«, je še dodala vodja akcije, mag. Marija Zrim.

S prostovoljnim delom ponovno pomagali ljudem v stiski ter jim polepšali predpraznični čas

Zbrani sodelavci so tako izkoristili eno zadnjih sobot pred zimo, ko vreme še dopušča večjo delovno akcijo na prostem v naravi za dobrodelni namen, ki pa ljudem v stiski pomeni ogromno. Po zaključeni delovni akciji je za vse zbrane sledilo zasluženo okrepčilo ob okusnem bograču ter prijetno druženje v nadaljevanju dneva. Sodelavci urgentnega centra iz Murske Sobote so tako ponovno dokazali, da lahko zgolj z nekaj dobre volje in pripravljenosti za delo tudi izven delovnega časa, pomagaš ljudem v stiski ter jim obenem tako polepšaš predpraznični čas.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2018 ob 19:37 DEBELI FUKJENEC gost

      Še so dobri ljudje v Prekmurju doma. Pohvalno.

      42 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2018 ob 21:10 pohvalo gost

      srčni ljudje ne le v službi, ampak tudi izven službe! pohvalno!

      33 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2018 ob 21:38 A79 gost

      Bravo UC!

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.11.2018 ob 23:22 Roki gost

      Pazi Ranko radi motorka

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.11.2018 ob 7:28 Keli gost

      Žižek, legenda Križevska. Ti si kuro pa piti cuj noso, gele bar?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.11.2018 ob 2:13 lauraas gost

      Zakaj jim pa ne pomaga levičarska vlada z nadstandardnimi stanovanji, kot migrantom?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.