https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam se lahko odpravite prvi vikend v decembru?

29.11.2018 ob 18:00  

Pred nami je že prvi vikend v decembru in z njim praznično obarvani dogodki. Za vas smo poiskali nekaj zanimivih prireditev, ki se bodo ta vikend zvrstile v Pomurju.


Petek

Že jutri, 30. novembra, se lahko ob 17. uri odpravite v Gornjo Radgono na Božično praznovanje z dobrodelno noto, ki so ga pripravili učenci PŠ dr. Janka Šlebingerja, v avli OŠ Gornja Radgona. Prireditev bosta spremljala pogostitev in predbožični bazar.

V petek dobrodelnosti ne bo manjkalo niti v Radencih, kjer v hotelu Radin pripravljajo 7. dobrodelni turistični ples. Prireditev se bo pričela ob 19. uri.

Glasbe pa zagotovo ne bo manjkalo na Ekonomski šoli Murska Sobota, kjer bo ob 19. uri Tradicionalni koncert Prekmurske godbe Bakovci. Tokrat bodo s pestrim programom obeležili jubilejnih 90 let. Glavni gost bo izjemni Klemen Slakonja. Na odru se jim bodo pridružile tudi mažoretke.

Sobota

V soboto, 1. decembra, se lahko dopoldne odpravite v Galerijo Anteja Trstenjaka v Ljutomer, kjer bo otvoritev razstave "Plakat miru 2018". Letošnja tema nosi naslov "Bodimo prijazni" in tudi tokrat so ustvarjali osnovnošolci UE Ljutomer. Lions klubi s celega sveta vsako leto sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju in v tem projektu z velikim veseljem sodelujejo tudi mnogi slovenski LIONS klubi. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju, miru na svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Svoja razmišljanja otroci s pomočjo mentorjev in različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela.

Sikalu ZOO Boračeva pa vas vabi v soboto 1. in v nedeljo, 2. decembra, na otvoritev Predbožične dežele lučk -ogled lučk, podobic in živali. Deželo si boste lahko ogledali vsako soboto in nedeljo (od 22. decembra do 2. januarja pa vsak dan) od 16. do 20. ure.

Tradicionalni božični bazar waldorfskega vrtca Fčelica bo potekal v soboto, 1. 12. 2018, od 10.00 do 16.00 v prostorih vrtca, na Zadružni ulici 5 v Černelavcih.

V soboto pa se lahko odpravite tudi na Tradicionalni adventni pohod v Šalamence. Pohodniki se bodo zbrali ob 10. uri pred Vaško-gasilskim domom Šalamenci. Za malico in okrepčila na poti bo poskrbljeno. Pohod je vključen v izkaznico pohodov po Občini Puconci "V naše krajaj je lepou". Vabijo vas, da se skupaj z njimi sprehodite po čudoviti, jesensko obarvani, gorički pokrajini.

Na Osnovni šoli Fokovci pa pripravljajo v soboto ob 13. uri Adventni in božični bazar. V dopoldanskem času bodo potekale delavnice izdelovanja adventne dekoracije, popoldne pa kulturni program in bazar. Sredstva se zbirajo za šolski sklad.

Na Lendavskem gradu bo v soboto, 1. decembra, od 16. ure naprej potekal Advent na gradu s prižigom prazničnih luči. S prižigom prazničnih luči se bo tako pričel veseli december v Lendavi, v sklopu katerega se bodo odvili različni dogodki, kot je kulinarična ulica z domačimi dobrotami, dogodki za otroke: predstave in ustvarjalne delavnice, kulturne prireditve, koncerti in razstave predbožična tržnica z bazarjem, pohod z baklami in silvestrovanje z ognjemetom.

V soboto bodo v veseli december vstopili tudi v Radencih s pričetkom ob 16. uri. Prireditev Vstop v veseli december se bo začela s predstavo za otroke v veliki dvorani Občine Radenci, sledil bo prižig prve adventne svečke v krožišču, obešanje latern v parku ter ob koncu čajanka pri Zdravilišču Radenci.

V soboto se lahko ob 17. uri udeležite praznovanja 20. rojstnega dne BTC Murska Sobota. Nastopila bo skupina ČUKI, posladkali se boste s torto velikanko, izžrebali pa bodo tudi nagrajence velike nagradne igre.

Če pa si zaželite poslušanja ljudskih pesmi, se lahko v soboto ob 18. uri odpravite v Dvorano kulturnih dejavnosti na Kobilju, kjer Občina Kobilje in Kulturno društvo Kobilje prirejajo že 24. regijsko prireditev Družina poje.

Za dobro voljo bodo poskrbeli tudi v Okrepčevalnici "Na jasi" Bodonci, kjer bo v soboto ob 19. uri potekala prireditev "Ko žena v oštarijo pride", v organizaciji pevk ljudskih pesmi Irmice KTD Moščanci. V programu Adventno novoletnega časa bodo poleg pevk ljudskih pesmi Irmice nastopili Kvartet Ravenci (Beltinci), Vokalna skupina Zarja in Folklorna skupina KTD Moščanci.

V soboto pa bo v Ljutomeru nastopil najbolj prodan slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic Jan Plestenjak. Odlična ideja, da zaključek letošnjega leta preživite s prijatelji na koncertu Jana Plestenjaka. Vstopnice so na voljo v Šic bar caffeju.

Nedelja

V nedeljo, 2. decembra, se lahko udeležite Miklavževanja na Otoku ljubezni v Ižakovcih ob 13. uri.

V nedeljo, 2. decembra, pa se lahko odpravite na 13. Miklavžev pohod. Pohodniki se bodo na pot podali izpred Gasilskega doma v Selu ob 10. uri. Pohod je dolg 12 km in je primeren za vse starostne kategorije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.