https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V pomurskih občinah po drugem krogu le trije župani od osmih ostajajo na položaju

03.12.2018 ob 9:42  

Po drugem krogu lokalnih volitev 2018 za župane in svetnike v občinskih svetih, ki so včeraj potekale še v osmih pomurskih občinah, se bodo le trije dosedanji župani obdržali na svojem položaju tudi v naslednjih štirih letih.


Kdo so trije dosedanji župani v Pomurju, ki se jim je uspelo obdržati na svojem položaju?

V osmih pomurskih občinah, kjer je za izvolitev za funkcijo župana bil potreben še drugi krog volitev, so volivci namenili še en mandat sledečim trem dosedanjim županom oz. županji:

- občino Ljutomer bo še en mandat vodila dosedanja županja Olga Karba,

- še v eni občini v Prlekiji, v Gornji Radgoni, bo ostal na dosedanji funkciji župan Stanko Rojko,

- občino Tišina bo tudi v naslednjem štiriletnem mandatu vodil aktualni župan, Franc Horvat.

Večina volivk in volivcev je v omenjenih občinah glede na volilne rezultate bila zadovoljna z opravljenim delom dosedanjih županov in županje v preteklem obdobju ter jim tako ponovno zaupala v vodenje občine v novem štiriletnem mandatu.

Kaj so po volilni zmagi povedali dosedanji župani?

Olga Karba, ki je na lokalnih volitvah kandidirala s podporo skupine volivcev je po zmagi povedala, da novi županski mandat razume kot priznanje ekipi za dosedanje dobro delo. V novem mandatu pa upa na dobro sodelovanje s svetniki. Kot je še povedala za portal STA je v volilni kampanji primanjkovalo politične kulture.

Stanislav Rojko, ki je prav tako kandidiral s podporo skupine volivcev, je že pred volitvami napovedal, da čez štiri leta ne bo več kandidiral, je dobil okoli 70 odstotkov glasov.Kot je dejal, mu te  volilni izid narekuje ogromno odgovornost ter da upa, da bodo na občini uresničili, česar v prvih štirih letih niso uspeli izpeljati.

Na Tišini je s ponovno izvolitvijo dosedanji župan Franc Horvat iz stranke SLS, tako prvi župan, ki bo to občino vodil trikrat zaporedoma. Kot je ob tretji zaporedni izvolitvi povedal, upa, da bodo v sodelovanju s člani občinskega sveta izpeljali ambiciozne projekte, ki so si jih zastavili.

Kdo so novi župani v petih pomurskih občinah?

Volivci v nekaterih pomurskih občinah pa so na nedeljskih lokalnih volitvah izrazili svojo nezadovoljstvo z dosedanjimi delovanjem županov ali željo po spremembah. Včerajšnji volilni dan je tako prinesel spremembe in nova imena na položaju županov v naslednjih pomurskih oblinah:

- Janez Magyar v Lendavi, Roman Leljak v Radencih, Danilo Kacjan na Cankovi, Andrej Steyer v Apačah in Borut Horvat v Turnišču.

Novi lendavski župan Janez Magyar, ki je na lokalnih volitvah kandidiral s podporo SDS in NSi, je ob volilni zmagi napovedal, da bodo Lendavo spet dvignili na raven gospodarske razvitosti, ki so jo nekoč že imeli. Nadalje je povedal, da so volivci najbrž prepoznali njegovo dosedanje dobro delo in nagradili mirno kampanjo, nekaj pa naj bi mu prinesla tudi podpora drugih županskih kandidatov, navaja portal STA. Dosedanji  lendavski župan Anton Balažek ni ponovno kandidiral.

Danilo Kacijan, ki je na Cankovi kandidiral s podporo skupine volivcev je bil zadovoljen z več kot 70-odstotno udeležbo volivcev. Kot je povedal, tako visoko podporo razume kot željo volivcev po spremembah v občini. Novi župan je znan tudi kot podpredsednik Nogometne zveze Slovenije. Njegov predhodnik Drago Vogrinčič je namreč občino Cankova vodil štiri mandate.

Novoizvoljeni župan Radencih, Roman Leljak, je ob volilni zmagi povedal, da je želel kandidirati, zmagati in pokazati, da se da v občini kaj storiti, ljudje pa so to spoznali in da je zdaj vse na njemu. Dosedanji župan v občini Radenci,  Janez Rihtarič prav tako ni kandidiral.

Novi župan je v občini Apače postal Andrej Steyer, ki je kandidiral s podporo SDS. Na volitvah je zmagal z najtesnejšim izidom v Pomurju, saj je dobil 50,75 odstotka glasov. Predhodni župan Franc Pižmoht ni ponovno kandidiral.

V občini Turnišče je zmagal Borut Horvat, ki je kandidiral s podporo SDS. Dosedanja županja Vesna Jerala Zver se ni uvrstila v drugi krog lokalnih volitev. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2018 ob 11:22 prekmarec gost

      Bravo, čestitam gos. Olga! Zdaj ste zaprli (gobce) vsem tistim ,ki so se preseravali in vas blatili na vsakem mestu ! Vladajte tako kot ste do sedaj! Posranci se pa naj sposkrijejo in si jezike zavežejo!

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.12.2018 ob 13:03 šmrdo prdo gost

      prleki ....ljutomerčani,so največje budale ka jih je ...olaga nan folga,folga olga,olga kot zgleda še zdaleč ne folga,haha kako ste se tukaj slinili,neke reforme pa ljudcke vstaleje,punte delali,sedaj ste pa izvolili ta isto gospo,po kateri ste 2,3 mesce pluvali..pa vi ljutomerčani,no ne vsi večina pa,ste budale od budal..res ste svašta se rodi,svašta :D ....in sedaj tile ki ste najbolj pluvali,boste ji ritko lizali a? budale

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.12.2018 ob 13:42 Franc gost

      Upam, da lotmerška čarovnica ne bo imela večine, pa da vidimo.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.12.2018 ob 14:07 Ff gost

      Volitev je konec in samo enotno naprej Radenci!! Novega župana podprimo in mu zaželimo,da se Radenci dvignejo iz te situacije,ki ni glih rožnata!!!

      2 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2018 ob 17:55 gost gost

        če do sedaj ni bila obrana do kosti, bo sedaj zagotovo...................adijo pamet Radenska

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.12.2018 ob 12:38 gost gost

        kdo bi pa naj povzdignil Radence debil slepi?...........ta tvoj pošteni župan ki si ga volil!!??

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.12.2018 ob 15:35 gost

      Občina Turnišče je pa zajadrala v čase neverjetnega razvoja.... Le kdo bo to lahko sledil?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.12.2018 ob 16:50 gost gost

      28 let nič, sedaj Turnišče "razčesne", igrišče odselimo v naravo, na sedanjem ozemlju špilplaca pa bo pozimi drsališče, poleti pa betonska plošča za "mitinge" in špacirgang za turiste. Dödöle pa bojo turisti jedli v medgeneracijski hiši in v čevljarskem muzeju.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.12.2018 ob 17:39 padli svetnik gost

      Olgica je imela srečo, da v drug krig ni prišel Vršič. Potem bi ji šlo na tesno. Eldeesovci so v prvem krogu pogoreli in so postali apatični. Počasi jim je bilo vseeno kdo bo, ker ni njihovega. Že videno. Esdeesovsi so morali masovno na volišča in voliti Olgo, ker je ljubljeni vodja tako ukazal. Cerkveni so tudi volili Olgo, ker so Dejanu zamerili pisanje o Rodetovem očetovstvu. Sram jih naj bo, ker svojih otrok ne priznajo. Upokojenci so se ves čas kampanje držali malo nazaj. Kot že pred štirimi leti so pač čakali kar bo pa bo. Bolj jim je pomembna penzija, kot izgled domačega kraja. Zelo pasivna drža, čeprav imajo velik aparat. Ostale stranke skupaj z ljudsko in krščansko niso omembe vredni. Tak, da je Olga dobila po sreči in ne, ker jo toliko imajo radi. Šlo je bolj, koga nočemo. Zato, če bi bil Vršič v drugem krogu bi se eldeesovci na ful potrudili in tudi esdeesovci bi ga volili, ker ni omadeževal velikega vodja. Upokojenci pa imajo tak fige v žepu. Njihov poslanec ima še en dober mandat, velika plača in mu je tak vseeno, kdo sedi na Vrazovi 1 v Lotmerki

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2018 ob 18:31 Gost gost

        In kdo si ti, da lahko sodiš, ja resnica boli in pravičnost je zmagala , pa če ti je prav ali ne. Vse dobro ti želim.

        3 11 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.12.2018 ob 18:55 padli svetnik gost

      Eh, Gost kak si zabit! Nihče nič ne sodi! Samo komentiram! Tebe pa očitno resnica boli, ker je tvoja šefica pač zmagala po spletu okoliščin. Še enkrat ti ponovim. Esdeesovci in RKC-jevi so šli volit Olgo, da Dejan nebi zmagal. Niso volili ZA, ampak PROTI nekomu. Ista zgodba, ko so volili Pahorja, da Türk ne bi zmagal. In zopet vmes najdeš Esdeesovce, kot glavne akterje. Sami itak ne premorejo svojih kandidatov. Potem pa drugje drek mešajo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2018 ob 19:37 Gost gost

        In kaj boš sedaj s to tvojo teorijo in politiko?pa kako veš, po kakšnem prepričanju so ljudje volili.? Več kot 3000 ljudi ne misli tako, kot ti praviš. Previsoko se ceniš. Pa tudi ne moreš kar tako reči, da je človek zabit, če ne misli tako kot ti. Pravica je na svetu veš, pa res ti želim vse dobro, ker vem da je tudi v tvojem srcu veliko dobrega.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.12.2018 ob 22:02 asfsafasfasf gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ..++++++++++.>> www.Cash74.Com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.12.2018 ob 12:44 Cvenar gost

      Gospa OLGA KARBA vsaka vam čast in seveda čestitke na izvoljenemu ! Tem svojim protigobezdačem pa pokažite odkod veter piha !Vaši GLASNI protikandidati so za štiri leta umolknoli, zavezali goflje innespodobne reči najbrž tudi zakopali! Seveda če premorejo kaj srčne kulture !!!?Magistra vse dobro na poti županje!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.12.2018 ob 0:13 * gost

      Cvenar, ti si očitno v šoli spal, ko ste se učili materni jeznik. Ali si mogoče šprical? No, če ima tebi podobne volilvce potem je hudo. Škoda, da ji delaš sramoto. Tudi presledek na tipkovnici bolj težko najdež.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.12.2018 ob 13:49 kepa gost

      Radenci so po novem del Međimurja , Hrvaške z županom kriminalcem, goljufom in KOS ovcem .....bravo Radenčani

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.