https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V prazničnem času previdno s svečami in lučmi

07.12.2018 ob 10:00  

Ob začetku veselega decembra in praznikov so sestavni del praznovanj tudi razne okrasitve, bodisi zunaj na prostem ali v zaprtih prostorih. Na Upravi za zaščito in reševanje ob tem opozarjajo na pravilno uporabo, saj lahko v nasprotnem povzročijo tudi požar.

V adventnem času si marsikdo na adventnih vencih omisli sveče, ki se večkrat nepogrešljive tudi kot okras na mizah v prazničnem času. Kot ob začetku praznikov opozarjajo na Upravi za zaščito in reševanje lahko nepravilna uporaba sveč pa tudi prazničnih luči povzroči požar. Ob tem so na spletni strani zapisali, da bo nevarnost manjša z upoštevanjem osnovnih navodil in opozoril za varno uporabo sveč.

Za varnejšo uporabo sveč v času praznične okrasitve in za lepše praznike objavljamo seznam navodil in priporočil uprave.

- Sveče naj nikoli ne gorijo brez nadzora.

- Sveče namestite v negorljiv svečnik ali drugo primerno posodo in postavite na ravno, negorljivo površino.

- Gorečih sveč ne postavljajte na prepih, v bližino gorljivih snovi (zaves, papirja ipd.) in naprav, ki oddajajo toploto (peči, električnih aparatov ipd.).

- Sveče postavite tako, da jih ne bodo dosegli otroci ali hišni ljubljenčki.

- Gorečih sveč ne premikajte in ne nosite po prostoru.

- Goreče sveče se naj ne stikajo med seboj. Upoštevajte varnostno razdaljo, ki jo predpiše proizvajalec.

- Pred prižiganjem sveč preverite dolžino stenja in če je predolg, ga odrežite na dolžino 1 cm.

- Dogorelih vžigalic nikoli ne mečite v staljen vosek.

- Sveče nikoli ne ugašajte s pihanjem v plamen ali s tekočino, ampak uporabite zvonček za gašenje.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.