https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z e-kočijami do novih turističnih produktov

10.12.2018 ob 9:55  

V Bärnbachu v EC Energie Center Lipizzanerheimat v sosednji Avstriji, so predstavili projekt Kočijaške poti za e-kočije: spodbujanje naravi prijaznega čezmejnega trajnostnega turizma s pomočjo inovativnih turističnih produktov, krajše E-Carriage 4CBST.


Na dogodku so partnerske organizacije RIS Dvorec Rakičan in Univerza v Mariboru iz Slovenije ter Tourismusverband Güssing, Europäisches Zentrum für erneubare Energie Güssing GmbH in EC Energie Center Lipizzanerheimat GmbH iz Avstrije skupaj javno predstavile projekt E-Carriage 4CBST, ki se je pričel s 1. septembrom 2018.

Direktor RIS Dvorca Rakičan dr. Robert Celec, kot vodilni partner, in dipl. inž. Anton Schabl, kot projektni partner, sta na predstavitvenem dogodku predstavila vsebino in cilje projekta. Dogodek je vodil Johannes Binder, prisostvoval pa mu je tudi dr. Max Dobretsberger, predsednik konjeniškega kluba Reit- und Fahrverein Piber.
 

Glavni cilj projekta je razvoj kakovostnih, inovativnih in trajnostnih turističnih ponudb, ki temeljijo na hibridnih e-kočijah in spodbujanju valorizacije kulturne in naravne dediščine. V ta namen bodo izdelane tri hibridne e-kočije z različnimi konfiguracijami, ki bodo dostopne vsem ljudem.

V kočijo bo vgrajen električni motor s hranilnikom energije, ki bo konjem omogočil lažjo vleko, kakor tudi oblikovanje daljših in bolj razgibanih turističnih poti za več oseb. Turistični produkti bodo prilagodljivi letnim časom in velikostim skupin, prav tako bodo gostom na voljo različne tematske poti z različnimi zgodbami in doživetji. Vse poti ter kočije bodo tekom projekta tudi testirane in prilagojene tako, da bodo na koncu ponudile vrhunski turistični produkt, ki bo povečal atraktivnost in število nočitev v čezmejnem prostoru.

V projekt bodo vključili tudi regionalne turistične akterje, ki bodo ponudbe razvijali še po koncu projekta, s čimer spodbujajo trajnostni razvoj turizma in gospodarstva. Vrednost projekta za RIS Dvorec Rakičan znaša 294.125 evrov, sicer pa skupna vrednost projekt znaša 1.175.816,90 evrov. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v sklopu Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija za obdobje 2014-2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.