https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Muzikal Briljantina v Murski Soboti

Kdaj: Nedelja, 30.12.2018 ob 16:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

V plesno-pevskem zboru se izmenjuje več kot 30 plesalcev in pevcev, spremlja jih sedem vrhunskih glasbenikov.
Leta 1970 sta Jim Jacobs in Warren Casey napisala muzikal Briljantina o življenju najstnikov, ki je bil premierno uprizorjen leta 1971 v nočnem klubu Kingston Mines v Chicagu, že leto kasneje pa tudi na Broadwayu.
Zgodba Briljantine je postavljena v ameriško predmestje s konca petdesetih let dvajsetega stoletja in govori o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny ter pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy.
Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom po svetu, k svetovnemu uspehu pa je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala John Travolta kot Danny in pevka Olivia Newton John v vlogi Sandy.
PREDSTAVA TRAJA 2 URI IN 45 MINUT Z ENIM ODMOROM.
Cena vstopnice za izven: 34,99 evr.
Ustvarjalci: producent Jurij Franko, režija Jug Radivojević, prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj, prevod besedila in dialogov: Boštjan Gorenc - Pižama, glasbeno vodstvo: Patrik Greblo, strokovno svetovanje: Simona Vodopivec Franko.
Zasedba: Sandy – Saša Lešnjek/Maša Medved, Danny – Luka Markus Štajer/Matjaž Kumelj.
V drugih igralskih vlogah nastopajo: Mariša Jagodič, Nastja Vodenik, Rahela Horvat Toš, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Žiga Lukman, Gašper Oblak, Niko Krhlanko, Klemen Mramor, Matevž Derenda, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž in Žiga Bunič.
Ob izbrancev z avdicije igrajo tudi: Janez Hočevar - Rifle, Gojmir Lešnjak - Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič in Alenka Tetičkovič.

 

 

    Fotogalerija