https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V soboto je bila v Beltincih znova »lüšna nouč«

Beltinci, 16.12.2018 ob 15:15  

V soboto, 15. decembra, je v dvorani Kulturnega doma Beltinci potekala tradicionalna prireditev Nocoj je ena lüšna nouč, ki jo prireja KD »Marko« Beltinci.

Prireditev je letos nosila naslov »Pod doužnjekon«. Doužnjek je izdelek splet iz slame, ki so ga nekoč izdelovali ob koncu žetve.

Folklorniki Kulturnega društva Marko in njihovi gosti Kulturno umetniško društvo Beltinci so s plesi in pesmimi predstavili in proslavili izročilo naših prednikov ter iz klasja ljudskega izročila spletli nepozabne spomine za vse navzoče.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2018 ob 18:14 gledalec gost

      Vse že večkrat videno! Razočaran! Marki prejšnja leta ste me navduševali!

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2018 ob 9:46 gostja gost

        Ti si verjetno jasnovidec(ka), da si to že večkrat videl(a). Razočaran(a) verjetno te ni bilo v dvorani, po teh slikah je pa težko soditi o kvaliteti programa. Tričetrt programa Markov je bilo novega. En splet je pa iz letošnjega repertuarja s katerim so se uvrstili na državno srečanje in je škoda, da ga ne bi ljudje videli.Da ne govorimo o glasbeni spremljavi in pa izbor pesmi, ki so jih zapeli fantje.Publika je bila navdušena, to pa šteje. Pred kratkim sem bila tudi na podobnem večeru znane folklorne skupine, pa smo tam tudi videli po tvojem "večkrat videno", pa smo vseeno bili zelo zadovoljni.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2018 ob 21:23 gost gost

      Tudi mene je zavedel naslov: Pod doužnjekon - potem pa nič od tega. Škoda!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2018 ob 16:28 Tinč gost

      Čestitamo !!! V Beltincih je folklora doma, na najvišjem državnem nivoju bi lahko rekli in kaj takega kar smo videli , se v Sloveniji , ne vidi drugje kot tukaj ! Bravo še enkrat!!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.