https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kdo med slovenskimi trgovci ima največji tržni delež?

14.01.2019 ob 6:04  

V minulem letu so se na področju trgovin zgodile nekatere spremembe, ki so 2018 zaznamovale kot prelomno leto.


Na slovenskem trgu že nekaj časa tekmujejo “klasični” trgovci in “diskont” trgovci. Med prve spadajo Mercator, Spar in Tuš, med slednje pa Hofer, Lidl in Eurospin. Do nedavnega je veljalo, da imajo klasični trgovci najvišji tržni delež, a se je med prvake vrinil Hofer.

Tržni delež

Hofer je iz tretjega mesta po tržnem deležu izrinil domači Tuš, ki sedaj stoji na četrtem mestu. Prvi je še vedno Mercator s skoraj 30% deležem, drugi Spar s 23% in tretji Hofer z 13% tržnim deležem. Podatki kažejo, da iz leta v leto diskontne trgovine pridobivajo na tržnem deležu in prihodkih, kar je dober pokazatelj prioritet domačih potrošnikov.

Zadolženost domačih verig

V trgovski vojni zadnjih let je največ izgubil Tuš, ki je tudi med najbolj zadolženimi v državi. Pred njim je samo Mercator, ki pa ima mnogo večji tržni delež.

Nova konkurenca?

Amazon, ki trenutno zaseda mesto največjega spletnega trgovca na svetu, cilja tudi na vstop v Slovenijo. Amazon se lepo razvija v Italiji, nekaj časa že ponujajo dostavo špecerije in vsega drugega kar si lahko zamislimo. Predvsem ciljajo na kavo, vključno s kapsulami, športno prehrano, zdrave prigrizke, čokolade, testenine, plenice, hrano za male živali, detergente in tako naprej. S temi izdelki so se na trg prebile tudi diskontne trgovine.

Zdaj je mogoče dostavo iz italijanske veje Amazona naročiti že k nam ali na nabiralnik takoj čez mejo.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2019 ob 8:11 lepec gost

      Ka pa bouta mojoga staroga očo na Goričkon????

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2019 ob 12:44 Papaštrumpf gost

        Boute so bile v vsakši vesi, ene fejst dobre ene malo manj.Pa se je bole spalčalo hoditi v 30 km oddaljeno Soboto kupuvat. Zdaj se pa joče za temi trgovinami..........

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2019 ob 22:26 čondraš gost

      Izmed klasičnih bi jih po vrstnem redu postavil tako, Spar, Mercator in na zadnje mesto Tuš . Diskontni, Hofer ( čeprav imajo dokaj skopo , oziroma neatraktivno denimo akcijsko ponudbo z letaka , a imajo najboljšo redno ponudbo ) , potem sta si dokaj blizu Lidl in Eurospin, po enakem zaporedju, Lidl ima le boljšo ponudbo tehničnih reči, igrač, oblačil, čeprav moreš biti , sploh pri oblačilih zelo previden . Kar se tiče hrane sta si tu nekje, nekatere stvari ugodnejše v Eurospinu, nekatere v Lidlu, tudi glede kvalitete . Kar se pa tiče manjših trgovin z drobnarijami, je prava popestritev Pepco, ki v cenah in s ponudbo prekaša tako KIK kot Tedi, najdeš pa v vsaki od omenjenih kaj česar drugje ne . Čeprav mi nekatere reči v tedij-u niso posvem jasne ( morda isti lastnik kot KIK ? ), določena stvar, identična, v Tediju stane bistveno več kot v Kiku. Kar se pa tiče spletnih prodajalcev je verjetno brez konkurenve mimovrste, čeprav mnogokrat s poškodovano ali slabo robo, a je tu težje leklamirat kot trgovine ki jih imaš pred nosom . Pohištvo, najbolj všečen Momax, najbolj tečen Dipo s 3- krat predrago " večno " znižano, za nič robo . Tudi spletni ponudniki pohištva nenehno zavajajo z večnimi akcijami, ki so v bistvu realne in mnogokrat še višje cene kot jih za podoben izdelek ponuja konkurenca , na ta večna zavajujoča znižanja sem že opozoril inšpektorat, neuspešno, brez odgovora. Kar se je za zamislit.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2019 ob 22:31 Revenant gost

      ne gre samo za ceno. v hoferju ne posiljujejo z nakupovalno glasbo in z raznimi karticami zvestob, ki jih moraš drugod imeti, da dobiš reči za isto ceno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.