https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ali je drugi januar dela prost dan?

30.12.2018 ob 14:00  

Letošnji božično-novoletni prazniki in počitnice se končujejo 2. januarja, ki je zadnji dela prost dan v tem prazničnem obdobju.


Uvedba varčevalnih ukrepov

Drugi januar je pri nas dela prost od lani, pred tem je bil štiri leta delovni dan. Še pred tem je bil od leta 1955 dela prost, tako se je namreč odločila takratnja vladavina. Leta 2013 so v parlamentu, pod vodstvom Janševe vlade, sprejeli zakon o uravnoteženju javnih financ, ki je ukinil praznik z razlogom povečanja storilnosti. Naj omenimo, da je takratna vlada padla ravno zaradi tega zakona. 

Odpravitev varčevanja

Vlada Mira Cerarja je 2. januar vrnila na seznam praznikov in dela prostih dni, po tem ko so odpravili več varčevalnih ukrepov.

 

Ostale države

Kljub temu, da ga pri nas praznujemo, je 2. januar praznik le še v peščici ostalih držav. Med njih spadajo Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Romunija in Škotska. V večini držav na evropskem kontinentu pa so prosti 6. januarja, ko slavijo svete tri kralje. Ta dan letos pade na soboto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2018 ob 18:52 gost

      Naj ti,ki so pri koriti nehajo krasti,pa bo zadosti denarja za vse,ki delajo.Ni druge varijante,kot to kaj sem napisal.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2018 ob 19:43 Hell gost

      ))) Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2018 ob 21:41 prosinec gost

      Kaj vam je zmanjkalo tem? Kaj ne znate drugo, kot "copy paste"? Kaj mogoče, kdo kaj prebere preden objavi? Lektorja pa tudi ni nikjer! Zadnji stavek je prava katastrofa. Letos 2018, je res 6. januar padel na soboto! Čez en teden bo padel na nedeljo! No, da dnevi padajo sem izvedel na tem portalu. Drugače pa okrog 2. januarja je vse jasno, kdo ga še ima, kot državni praznik. Slovnija, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Romunija. Lepa družba!!!! Dajte enkrat o nečem pametnem kaj napisat. Aja, to je že težje. Kako pa kaj meseci po slovensko. Mislim stara slovenska imena za mesce. Hrvati svoja imena redno uporabljajo. Koliko ljudi pri nas sploh ve, da jih tudi imamo in jih ne uporabljamo? A bi kdo poskusil tak iz glave? Težko, ne? Ojoj, kaj vse pride iz FDV !

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2018 ob 14:34 Pax gost

        Dobro napisano. Ampak vse to je slika našega šolstva. Na teh portalih delajo polpismeni in nerazgledani študentje, ki niti normalnega stavka ne zmorejo napisati. Zato se tudi ne upajo podpisati. Večino vsega pa brez naredbe vira itak prepišejo iz drugih portalov.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.12.2018 ob 18:17 gost

      Ene podgane,so celo leto na dopusti,ali pa imajo praznik.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.