https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Se vas loteva zimski dolgčas? Preverite kaj storiti

10.01.2019 ob 17:30  

V zimskih mesecih je dnevne svetlobe manj kot v preostanku leta, zato vam predstavljamo nekaj najbolj priljubljenih hobijev na svetovni ravni. Za preganjanje dolgčasa v zimskih mesecih bodo definitivno koristni.


  1. Branje

Branje se je razširilo z razvojem šol in splošne pismenosti, saj je bilo v začetkih izdelovanja knjig privilegij le za izobražene in bogate ter menihe. Danes je dostopnost literature vseh področij na vrhuncu, saj so knjižnice in knjigarne zelo dobro založene. Če vam branje ne diši, lahko poskusite z zvočnimi knjigami.

  1. Potovanje

Če ste bolj avanturistični ali pa dopustniški tip, potovanje v tople kraje lahko odžene zimsko melanholijo in vam dvigne kvaliteto življenja. Letalske karte so sploh v zimskih mesecih zelo poceni. Če želite potovati po Sloveniji, je na voljo veliko naravnih znamenitosti, ki v snežni idili dobijo poseben čar.

  1. Ribarjenje

Tisočletja stara tradicija, ki je bila sprva uporabljena kot način pridobivanja hrane, ima pri nas že dolgo zgodovino. Najsi bo za prehrano ali za zabavo, zna biti ribarjenje tudi v zimskih mesecih zanimivo.

  1. Ustvarjalost

Ustvarjalnost krepi duha in razvija možganske povezave. Čeprav niste ustvarjalni tip, lahko poskusite z risanjem, slikanjem ali izdelovanjem voščilnic, sveč ter ostalih izdelkov.

  1. Šport

Šport je zabavna dejavnost skozi celo leto, v zimskih mesecih pa se nam ponudi nekaj posebnih priložnosti kot so smučanje, sankanje in drsanje. Če vam mraz ne diši pa še vedno obstajajo ogrevane dvorane in fitnesi.

  1. Zbirateljstvo

O zbirateljstvu bi lahko napisali svoj članek, pa vendar ga tukaj samo omenjamo. Od znamk in knjig do starih vojnih relikvij, je zbiranje izdelkov tudi zbiranje spominov in zgodb iz preteklosti.

  1. Glasba

Najsi gre za poslušanje ali ustvarjanje glasbe, lahko rečemo, da glasba vpliva na čustva prav vsakega izmed nas. Ste kdaj razmišljali, da bi se naučili igrati instrument? Na rabljenem trgu lahko npr. kitaro dobite že za nekaj 10 evrov, izobraževanje v obliki videov na platformi YouTube pa je brezplačno.

  1. Fotografija

Eden izmed najbolj priljubljenih svetovnih hobijev postaja iz dneva v dan bolj dostopen vsem ljudem. Tehnologija je prišla tako daleč, da nekateri fotografi delajo fantastične fotografije izključno z mobilnimi telefoni.

  1. Kuhanje

V tradicionalnih krogih večinoma žensko opravilo za prehranjevanje, ampak razmislimo. Kuhanje je svojevrstno ustvarjanje s katerim lahko razveselimo ali razočaramo osebo, ki ji damo svojo umetnost v pokušino. Če vam je dovolj klasičnih receptov, lahko na YouTubu poiščete zanimive recepte, mogoče poskusite poustvariti tudi kakšno jed eksotične kulinarike.

  1. Pletenje

Pletenje ni tako zahtevno kot se sliši in postaja vedno bolj priljubljeno tudi med mladimi. Pa še uporabno je, če si spletete kapo ali šal, ki bosta vas in vaše drage grela v hladnem zimskem vremenu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.