https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ti sejmi se nam letos obetajo v Gornji Radgoni

18.01.2019 ob 10:00  

Med 12. in 14. aprilom 2019 bo v Gornji Radgoni potekal Mednarodni sejem lovstva in ribištva. Hkrati bo na sejmišču v Gornji Radgoni potekal tudi Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi. Že tradicionalni Mednarodno kmetijsko živilski sejem AGRA bo letos potekal od 24. do 29. avgusta.


Največji praznik lovstva, ribištva in prijateljevanja z neokrnjenim okoljem v sosedski regiji štirih držav bo v letu 2019 ponujal lovcem, kinologom, ribičem in drugim ljubiteljem narave številne novosti in ugodnosti pri nakupih opreme. Glavni poudarki Mednarodnega sejma lovstva in ribištva bodo na varovanju narave, sožitju narave in človeka, doživljajskem turizmu in izobraževanju mladih. Vrhunec strokovnega druženja bo 11. Slovenski lovski dan, ki je namenjen ozaveščanju javnosti o pomenu lova, lovstva in trajnostne rabe naravnih virov.

Lovska zveza Slovenije ob tem organizira tudi državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja. V soboto, 13. aprila 2019 bo Lovsko kinološko društvo Maribor organiziralo Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC. Pestro bo tudi glasbeno dogajanje. Strelska zveza Slovenije bo obiskovalcem omogočila streljanje z zračnim orožjem. Na sejmu bo predstavljeno tudi izdelovanje lovskih pušk. Ob tem bo v organizaciji Pomurskega sejma potekalo 2. Mednarodno ocenjevanje divjačinskih salam. Zbirajo se tudi prijave za Mednarodno tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe, ki bo na sporedu v nedeljo, 14. 4. 2019. Prijave zbira Blaž Jaklič, telefon: 02 5642 104, e-pošta: blaz.jaklic@pomurski-sejem.si

Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki bo prav tako potekal med 12. in 14. aprilom 2019, bo ljubiteljem narave in naravnega ponujal zamisli, opremo, izdelke ter napotke za potepe in dejavnosti v neokrnjenem okolju. Za okusno in zabavno dogajanje bodo poskrbeli ponudniki slovenskih turističnih kmetij. Novost sejma bo predstavitev sonaravnega bivanja, kjer bodo obiskovalcem prikaze naravne gradnje, opreme za dom, vrtnarjenja in urejanja okolice. Na sejmu bodo na razpolago tudi vse informacije o možnostih vključevanja v Slovensko vojsko. Obiskovalci se bodo lahko pomerili tudi v streljanju na simulatorju z vojaško puško.

Sočasno s sejmi LOV, RIBOLOV in NATURO bo razstava »AVTO-MOTO KLASIKA« predstavljala varovanje tehnične dediščine kot pomemben del trajnostnega turizma in varovanja okolja. Organizira jo  SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom.

Najpomembnejši poudarki sejma AGRA v letu 2019 bodo na digitalnem in preciznem kmetijstvu, digitalizaciji v agroživilstvu in drugih novih tehnologijah, na mednarodnem gospodarskem sodelovanju, generacijski pomladitvi, hrani iz naše bližine, ekološkem kmetijstvu in krožnem gospodarstvu.

OCENJEVANJE V LETU 2019: 

40. Mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov

15. maj (sveže meso)

12. junij (mesni izdelki)

33. Mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov

4. - 7. junij 2019

23. Mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod1

18. junij 2019

45. Odprto državno ocenjevanje vin - Vino Slovenija Gornja Radgona

14. - 18. julij 2019

17. Ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo

6. avgust 2019

39. Mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme

22. - 23. avgust 2019

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.