https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nove obljube, a denarja na računu obupanih delavcev še vedno ni

18.01.2019 ob 13:40  

V petek, 18. januarja, je agencija 1A Personal v svoje prostore spet povabila obupane delavce, ki že nekaj mesecev niso prejeli plače za 4 ali več mesecev nazaj. Nekateri so danes dobili odpoved, delavci na bolniškem lahko odpoved pričakujejo v roku enega tedna. Nekateri so zaposlitev obdržali, a denarja še vedno ni videl nihče. 

Že konec lanskega leta smo pisali o nepravilnostih, ki so se dogajale v začetku leta 2018. Danes zgodba ni nič kaj drugačna. Delavci zaposleni preko agencije 1A Personal še vedno niso prejeli plačila za svoje delo (nekateri tudi za več mesecev). Stanje je toliko še bolj relevantno, saj so nekateri v bolniškem staležu z resnejšimi poškodbami. Slednje so staknili prav na delovnem mestu v sosednji Avstriji. 

Mogoče se nekateri ob tem sprašujete, kako so lahko delavci nasedli agenciji oziroma sploh podpisali sodelovanje z agencijo 1A Personal. Druge izbire niso imeli, saj je sodelovanje z agencijo zahteval njihov delodajalec. Na drugi strani so bili ogoljufani le preprosti in pošteni delavci, ki zagotovo ne poznajo zakonskih "lukenj" in laganja v obraz. 

Največ ogoljufanih delavcev je bilo zaposlenih v proizvodnji usnja, natančneje v Feldbachu, v podjetju Boxmark Leather Gmbh. Predstavnik Arbeitskramerja (avstrijska delavska zbornica) nam je povedal, da z jutrišnjim dnem začne teči odpovedni rok. Zadevo de prevzelo sodišče. Obenem bodo tudi preračunali, koliko so dolžni vsakemu delavcu. Denar obljubljajo v dveh do treh tednih oziroma lahko delavci odpravnine pričakujejo v sredini februarja, preostalo marca in aprila. Zneski odpravnin se gibljejo med 4000 in 5000 evrov. Oškodovanim delavcem so še zagotovili tudi neplačano novembrsko, decembrsko, januarsko plačo ter dopust in preostali dolg do njih.

Foto: boxmark.com

Danes se je pred stavbo agencije 1A Personal v Bad Radkersburgu (avstrijski Radgoni) zbrali delavci, ki se seveda nočejo izpostavljati. Radi bi le plačilo za svoje delo in konec "kalvarije", ki se vleče že od 19. decembra 2018. Več najdete v decembrskem članku TUKAJ.

Foto: Pomurec.com in Luka Perš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2019 ob 14:07 karči gost

      Na murskom vali že spet imajo oglas da iščejo delavce .Torej niti Avstrijci mu ne morejo nič

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2019 ob 15:05 DF gost

      Naivni moski brez jajc!!!!!

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2019 ob 16:02 DF gost

        Minusarji, tako: če bi imeli jajca, se to ne bi dogajalo. Ker jih nimate vam kar privoscim, da se to dogaja. Amen.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2019 ob 16:28 zajla gost

      DF ima popolnoma prav, moški trepečejo, pa se bojijo nekega pizdeka. V reko Muro bi ga mogli odnesti, poznam firmo, kjer so prav tako moški trepetali pred penzijo, kaj bo z njimi, sedaj so pa v grobu ne v penziji. Tako treba strahopetcem, ki jih vodijo nemške barabe.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2019 ob 16:31 gost

      Vsak pameten ki želi delati,v Avstriji ali Nemčiji,si lahko najde pošteno plačano delo in to direktno pri delodajalcu.Vse drugo pa je enako kot A1.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2019 ob 17:39 Buldog1971 gost

      Šilak,gotof si!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.01.2019 ob 18:37 ivan Čentiba gost

      Vsi zaposleni bi morali iti pred njegovo hišo ali hišo kar je prepisal na starše mamo v Čentibo pri Lendavi pa da vidijo razkoš, da se komplet renovira vsako leto.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.01.2019 ob 19:02 Buldog1971 gost

      V kratkon de šilak nucal renovacijo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.01.2019 ob 19:28 strelec gost

      Ne morem verjeti, da se en korajžen moški ne najde pa ga nalomi, same besede. Da je meni dolžan samo eno plačo, bi ga že zdavnaj nalomil, tak ka bi na intenzivni ležal en čas, pa magari bi šel za en čas na hladno sedet, dosti itak ne bi dobil, pri našem sodstvu.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.01.2019 ob 19:44 . gost

      Zanimivo, da medij ne upa zapisati nejgovega imena, ker ga po drugih medijih imenujejo. Očitno nekdo na Pomurcu nima jajc. Zanimivo je tudi brati na drugih medijih, kako je ta Šilak že leta nazaj goljufal ljudi in mu nekateri še očitno nasedajo. Sicer po izgledu je nek mikro tip. Ko bo nekemu delavcu prekipelo in bo zavihal rokave bo joj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.